Nieuws

1 oktober 2013

ZZP-petitie overhandigd aan Buma en Pechtold

Algemeen

Op dinsdag 1 oktober hebben  twee initiatiefnemers van de petitie voor behoud van de zelfstandigenaftrek ruim 65.000 handtekeningen aangeboden aan twee fractievoorzitters van de oppositie. Staatssecretaris Frans Weekers zag helaas geen gelegenheid om de petitie in ontvangst te nemen uit handen van ict’er Ronald Mulder en creatief Annedien Hoen.

 

Fractievoorzitters Buma (CDA) en Pechtold (D66) complimenteerden de zzp’ers en namen de opdracht mee om de resterende bezuiniging van 300 miljoen op de fiscale regelingen van tafel te krijgen. De bezuiniging op de zelfstandigenaftrek staat in het regeerakkoord voor 2015 en zou jaarlijks 500 miljoen moeten opleveren. De afgelopen tijd is dit bedrag al verlaagd naar 300 miljoen.

Buma en Pechtold zeiden graag in gesprek te willen blijven met de organisaties van zzp’ers, gezien hun belang voor het land.

Sinds de start op 8 augustus zijn 65.528 handtekeningen opgehaald onder het motto ‘De zelfstandigenaftrek moet blijven!’. De actie wordt gesteund door FNV KIEM, FNV, NVJ, FNV Zelfstandigen, Kunsten ’92, De Zaak.nu, BIM, Zelfstandigen Bouw, Platform BK, VSenV, NBF, PZO, B en O, Federatie Cultuur, NTB, Bouwend Nederland, Fotografen Federatie, BBK, ACT, DDG, NOA en CNV Vakmensen.

Laatste nieuws