Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Zouhair Mtazi
Zouhair Mtazi
De in Breda geboren Zouhair Mtazi (3 augustus 1980) is een veelzijdige acteur met Marokkaanse roots die zich naast acteren ook veel bezig houdt met schrijven en regisseren.
Zouhair was als acteur te zien in populaire TV series zoals PENOZA en FLIKKEN MAASTRICHT, waar hij een gastrol had. Een hoofdrol had hij in AAS (48Hour Film Project) van Ellard Vasen.

48Hour Film Project is een wedstrijd dat wereldwijd in verschillende steden draaide. Hier speelde Zouhair in 6 producties waarvan hij er twee heeft opgezet. Naast tv en film speelde hij in theaterproducties LA VIE C’EST DOLE en POWER TO THE PEOPLE van Theatergroep Dox en in CASA van Suzanne Reindersma. In 2010 had hij een hoofdrol in VUURDANSERS van Jeroen Wijnen.

Zouhair is daarnaast te zien in commercials van onder andere USG en RABOBANK en de videoclip van ANNELORE FT. YS & BAY BAY, PLAYERZ.
De videoclip PLAYERZ is dan ook geschreven en geregisseerd door Zouhair zelf. Naast deze videoclip is hij ook regisseur geweest van THE DEAL, een korte Marokkaanse film en heeft hij geschreven voor REWIND, een korte film nog in ontwikkeling.

Na verschillende workshops gevolgd te hebben bij onder andere Joost Buitenweg, Roel Twijstra en Jolanda Spoel, heeft hij vanaf 2010 het tweejarige Talent Ontwikkeling Traject van Theatergroep Dox doorlopen. In 2012 heeft hij nog verschillende workshops gevolgd van onder andere Benji Reid en Ingrid Wender en nog dit jaar (2013) start hij met de particuliere deeltijd opleiding Acteur op De Acteerschool Rotterdam.