Nieuws

13 maart 2016

Workshop Erik de Bruyn 11 april

ACT Nieuws

Erik de Bruyns (1964) eerste speelfilm WILDE MOSSELS was de openingsfilm van het Nederlands Film Festival in 2000. De film werd genomineerd voor Beste Script en Beste Acteur, kreeg de Prijs van de Filmkritiek voor Beste Film van 2000, de Aanmoedigingsprijs van het Amsterdams Fonds voor de Kunst en de Jeugdprijs voor Beste Film. De film won diverse andere prijzen en werd vertoond op vele internationale filmfestivals. Inmiddels geldt de film als een Nederlandse cult klassieker.

 

In september 2007 ging Eriks tweede speelfilm NADINE op het Nederlands Film Festival in première. De film, met in de hoofdrol Monic Hendricx, Halina Reijn en Sanneke Bos werd vertoond als openingsfilm op het International Filmfestival Mannheim Heidelberg en vertoond op internationale filmfestivals in Gent, Karlovy Vary, Sao Paolo en Warschau. In 2011 regisseerde Erik de komedie DE PRESIDENT, met Achmed Akkabi, Najib Amhali en Charlie Dagelet. Daarnaast maakte Erik de Bruyn een aantal korte films, zoals SPRING SONG (2005), die werd genomineerd voor de NPS Award, en DE GETUIGE (Genomineerd als beste korte film voor de Gouden Kalveren van 2006 en winnaar van de Beste Korte Film Prijs van de Italiaanse Republiek, IFF Montecatini).

 

Behalve regisseur is Erik de Bruyn ook scenarioschrijver. Hij schreef zelf het scenario voor Wilde Mossels, samen met Gwen Eckhaus Nadine en was ook co auteur van De President. Daarnaast deed hij revisies op de scenario’s van de Troon, Smeris, Hope en J. Kessels.

 

Omschrijving workshop
Erik: “Ik wil graag aan mise-en-scène te werken. Zodat de camera ook een rol speelt. En aan concentratie voor aparte takes, meerdere takes doen en terughalen waar je bent in het verhaal. We zullen ook takes opnemen waarbij het gaat om het luisteren, de gevoelens in plaats van tekst”.
 

Opzet workshop
10:30 Start workshop
17:30 Einde workshop
17.30 Gezamenlijk eten met Erik de Bruyn (op eigen kosten)
19:00 Film J. Kessels en Q&A

De kosten voor deze workshop zijn €50,- (incl. lunch en film). Maximaal 8 deelnemers.

Aanmelden voor de workshop doe je door z.s.m. het volgende te mailen naar actnascholing@acteursbelangen.nl:

  • een korte motivatie
  • cv
  • contact informatie (adres, telefoonnummer en lidmaatschapsnummer ACT)

Wees er snel bij want vol is vol!!

Foto: Nadine Maas 

11 april: Erik de Bruyn

Erik de Bruyns (1964) eerste speelfilm WILDE MOSSELS was de openingsfilm van het Nederlands Film Festival in 2000. De film werd genomineerd voor Beste Script en Beste Acteur, kreeg de Prijs van de Filmkritiek voor Beste Film van 2000, de Aanmoedigingsprijs van het Amsterdams Fonds voor de Kunst en de Jeugdprijs voor Beste Film. De film won diverse andere prijzen en werd vertoond op vele internationale filmfestivals. Inmiddels geldt de film als een  Nederlandse cult klassieker. 
 

In september 2007 ging Eriks tweede speelfilm NADINE op het Nederlands Film Festival in première. De film, met in de hoofdrol Monic Hendricx, Halina Reijn en Sanneke Bos werd vertoond als openingsfilm op het International Filmfestival Mannheim Heidelberg en vertoond op internationale filmfestivals in Gent, Karlovy Vary, Sao Paolo en Warschau. In 2011 regisseerde Erik de komedie DE PRESIDENT, met Achmed Akkabi, Najib Amhali en Charlie Dagelet. Daarnaast maakte Erik de Bruyn een aantal korte films, zoals SPRING SONG (2005), die werd genomineerd voor de NPS Award, en DE GETUIGE (Genomineerd als beste korte film voor de Gouden Kalveren van 2006 en winnaar van de Beste Korte Film Prijs van de Italiaanse Republiek, IFF Montecatini). 

Behalve regisseur is Erik de Bruyn ook scenarioschrijver. In samenwerking met Jan Eilander heeft hij geschreven aan de verfilming van J. KESSELS naar het boek van P.F. Thomése, welke in najaar 2015 in de bioscopen draaide.

Omschrijving workshop
Erik: “Ik wil graag aan mise-en-scène te werken.  Zodat de camera ook een rol speelt. En aan concentratie voor aparte takes, meerdere takes doen en terughalen waar je bent in het verhaal. We zullen ook takes opnemen waarbij het gaat om het luisteren, de gevoelens in plaats van tekst”. 


Opzet workshop
10:30 Start workshop
17:30 Einde workshop
17.30 Gezamenlijk eten met Erik de Bruyn (op eigen kosten)
19:00 Film J. Kessels en Q&A

De kosten voor deze workshop zijn €50,- (incl. lunch en film). Maximaal 8 deelnemers. 

Aanmelden voor de workshop doe je door z.s.m. het volgende te mailen naaractnascholing@acteursbelangen.nl

  • een korte motivatie
  • cv
  • contact informatie (adres, telefoonnummer en lidmaatschapsnummer ACT)

Wees er snel bij want vol is vol!!
 

Laatste nieuws