Nieuws

9 december 2014

Wat is ACT?

ACT Nieuws

Je bent acteur. Je wilt ongetwijfeld niets liever dan onbekommerd spelen en met je vak bezig zijn. Doe dat ook vooral! Maar als acteur kom je ook voor lastige vragen te staan: hoe onderhandel ik over contracten? Hoe kom ik in contact met de juiste mensen in de theater, film of televisiewereld, hoe regel ik m’n verloning? Wat houdt het in om zzp’er te zijn?

 

ACT is de Nederlandse beroepsvereniging voor acteurs. Wij zijn opgericht door acteurs als jij die rondliepen met allerlei vragen en problemen die we in de praktijk tegenkomen. Door kennis over het vak te delen, met elkaar in gesprek te blijven en advies te geven helpen we elkaar en staan we sterker.

 

ACT is in de afgelopen vijf jaar vanuit het niets gegroeid tot een vereniging van meer dan 1000 leden. Het grootste deel van de professionele acteurs heeft zich bij ons aangesloten. Doordat we ons hebben verenigd kunnen we een steeds sterkere onderhandelingspositie innemen bij belangrijke partners in de sector en de politiek. Zo hebben wij ons in het afgelopen jaar hard gemaakt voor verbeteringen in o.a. de thuiskopieregeling en het auteurscontractrecht. Achter de schermen zorgen wij er zo voor dat we ons vak zo goed mogelijk kunnen uitvoeren.

 

Maar ACT doet nog veel meer. We hebben een drukbezochte website die vol staat met nuttige informatie, adressen en tips.  Bovendien krijg je als lid je eigen profiel op deze site. Je kan er je CV plaatsen en foto’s, filmpjes en audiofragmenten uploaden. Dat is handig, want regisseurs, castingsbureaus en producenten kijken vaak op onze site. 

 

Ook kunnen leden zich opgeven voor workshops en masterclasses. Wil je met film- en theaterregisseurs een hele dag aan de slag, of een masterclass van een internationale grootheid tijdens het Theater Festival? Je kunt je overal voor opgeven.

 

Tenslotte krijg je als ACT-lid een ACT-pas waarmee je bij veel cultuurinstellingen in Nederland korting krijgt. Zo regelen wij bijvoorbeeld dat je goedkoop naar voorstellingen kan.

 

Dit is wat ACT voor onze leden doet. Wil jij iets voor ACT doen? Je bent van harte uitgenodigd om naar één van onze commissievergaderingen te komen. Je kunt meepraten en meedenken en wellicht kun je je inzetten voor een van de commissies.

Je kunt je inschrijven op deze pagina: www.acteursbelangen.nl/lid_worden

Laatste nieuws