Nieuws

29 oktober 2020

Waarom de Creatieve Coalitie?

ACT Nieuws

ACT is met volle overtuiging onderdeel van de Creatieve Coalitie. Inmiddels zijn er 44 branche organisaties bij aangesloten. Allemaal organisaties uit de culturele sector en vertegenwoordigen daardoor ruim 50.000 makers. De werknemers in onze sector. De uitvoerenden.

De Creatieve Coalitie bestond eigenlijk al vóórdat corona om de hoek kwam kijken maar is hierdoor wel veel belangrijker geworden met een duidelijke taak. De belangen van álle werkende mensen in de culturele sector te behartigen. Om met elkaar een vuist te kunnen maken richting de politiek. Want als partij alleen word je toch te weinig gehoord.

Drie van onze bestuursleden (grote dank aan Malou Gorter, Reinout Bussemaker en Rein Hofman) zijn zeer actief betrokken bij alle onderhandelingen en bij de speciale actiegroep. Uiteraard om hierin de standpunten van ónze leden te behartigen, de professionele acteurs in Nederland. Wekelijks is er overleg om de meest recente situaties te bespreken. En daarvoor is ook regelmatig input van jullie nodig. Hoe meer gegevens hoe beter er gelobbyd kan worden en hoe groter de kansen om goed gehoord te worden.

Volg voor de site van de Creatieve Coalitie voor alle updates.

 

Laatste nieuws