Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Tonko Bossen
Tonko Bossen
Tonko Bossen (10 juni 1998) is acteur, filmmaker en muzikant, geboren en getogen in Amsterdam. Tijdens zijn middelbare schooltijd op Het Vierde Gymnasium speelde hij al in diverse films en televisieseries. Zo had hij een rol in de televisiefilm Nooit te oud (2013) onder regie van Pollo de Pimentel, in de serie Adam E.V.A. (2014) van Norbert ter Hall en in de film Oorlogsgeheimen (2014), geregisseerd door Dennis Bots.

In 2015 had Tonko zijn eerste hoofdrol te pakken in de korte film Doorbijten van Iman de Vries. Ook had hij in datzelfde jaar rollen in de bekende televisieseries Spangas (regie Jop de Vries, Kaj Driessen), Tessa (regie Pieter van Rijn, Anne de Clercq) en Danni Lowinski (regie Zip Wertwijn & Will Koopman).

De hoofdrol als Sander in de film Kappen! Van Tessa Schram in 2016 was voor Tonko de definitieve doorbraak als jonge acteur. Ook speelde hij in 2016 de hoofdrol in de serie Lost in the Game (regie Jan Albert de Weerd, Ruud Schuurman, Aram vd Rest) en bijrollen in de series De Maatschap (regie van Michiel van Jaarsveld) en CMC (regie Zip Wertwijn, Will Koopman).

Naast zijn acteerwerkzaamheden heeft Tonko podiumervaring als zanger/gitarist van de band Paradise Database. Bovendien heeft hij in 2016 de korte film Ontvlucht geproduceerd samen met Eli Menco en Floris Zeeman.

Vorig jaar was Tonko te zien in de film Cobain van Nanouk Leopold en in de televisieseries De Mannentester (regie Pieter van Rijn, Hiba Vink) en Nieuwe Buren (regie Bobbie Boermans en Maarten Treurniet). Tevens had hij een hoofdrol in de korte film Turn it around van Niels Bourgonje.

In 2018 is Tonko te zien in de Duitse televisiefilm Der Amsterdam-Krimi, Labyrinth des Todes, (regie Peter Ladkani) in de rol van ‘Tim Koning jr.’ Daarnaast speelt hij als ‘Jurgen’ een van de hoofdrollen in de televisieserie Zomer in Zeeland (regie Johan Timmers, Maarten Treurniet)