Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Tjitske Reidinga
Tjitske Reidinga
Nadat Tjitske in 1997 afstudeerde aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie, speelde ze bij verschillende theatergezelschappen zoals; Hummelinck Stuurman, Het Toneel Speelt, Onafhankelijk Toneel en het Ro Theater. Hier speelde ze in stukken als De Trojaanse, onder regie van Mirjam Koen, Midzomernachtsdroom, onder regie van Mark Rietman, Ja Zuster Nee Zuster van Pieter Kramer en in de vier delen van het stuk De Geschiedenis van de Familie Avenier. In 2011 was ze te zien in Augustus Oklahoma (Utrechtse Spelen) van Antoine Uitdehaag. Deze samenwerking beviel zo goed dat ze sinds 2012 in maar liefst 6 voorstellingen onder Antoine’s regie werkte: Het Geheugen Van Water, De Ideale Vrouw, Bedscènes, Terug Naar Toen, Sophie en In de Ban van Broadway. Alle stukken zijn exclusief te zien geweest in DeLaMar theater.

Tjitske werd vooral bekend bij het grote publiek door de rol van Claire van Kampen in de succesvolle RTL4 serie Gooische Vrouwen, onder regie van Will Koopman. De serie werd in 2009 bekroond met een Gouden Televizier Ring voor beste televisie programma. Naast deze serie was Tjitske op televisie o.a. te zien in Het Klokhuis, Hart tegen Hard, Keyzer en de Boer Advocaten en Sneeuwwitje en de zeven kleine mensen. In 2013 speelde Tjitske de titelrol in de speciaal voor haar geschreven Net5-serie Doris en in de tv-serie Volgens Robert.

Op het witte doek schitterde Tjitske in diverse films: Ja Zuster Nee Zuster, De Passievrucht en Ellis in Glamourland (regie Martin Koolhoven). Maar ook in de verfilming van het boek De Verbouwing (regie Will Koopman, 2012), de speelfilm Alles is Familie (regie Joram Lürsen) en de bioscoophits Gooische Vrouwen en Gooische Vrouwen II onder regie van Will Koopman.

Tjitske viel uiteraard ook in de prijzen. In 2002 kreeg ze voor de rol die ze vertolkte in Who’s Afraid of Virginia Woolf de felbegeerde Colombina voor beste vrouwelijke bijrol.
In 2011 won Tjitske de felbegeerde Mary Dresselhuys prijs voor haar uitzonderlijke talent.

In 2016 was Tjitske te bewonderen in de muzikale bioscoophit De Zevende Hemel (regie Job Gosschalk) en in het DeLaMar in het Amerikaanse familiedrama Palm Springs, onder regie van Antoine Uitdehaag.