Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Steef Cuijpers
Steef Cuijpers
In 1996 deed Steef Cuijpers in zijn geboorteplaats met succes auditie voor het stand-upcomedygezelschap Comedytrain. Via Comedytrain kwam Cuijpers in aanraking met de radio en eind 1997 kwam hij terecht bij het 3FM-programma BuZz. Radio 538 en het Radio 2-programma Schiffers.fm.

Ondertussen ging het spelen in Toomler (de comedyclub van Comedytrain) ook door en Cuijpers besloot solo te gaan en in 2007 was hij te zien in het VARA-programma Comedytrain presenteert. Na drie soloprogramma's (Onderweg, Er is niets veranderd... Toch? en Beter is niet altijd goed) vond hij in 2009 bij Radio 6 Soul & Jazz een vaste plek in de middag: Steefs Cantina. Door bezuinigingen bij de VPRO is dat programma per 1 januari 2014 opgeheven en werkte Cuijpers als presentator/regisseur/redacteur voor het NTR Radio 6-programma Mijke & Co Live!. Eind 2015 stopte de zender Radio 6.

Cuijpers was ondertussen opgemerkt door diverse castingbureaus. In eerste instantie speelde hij in enkele reclamespotjes, tot hij in 2008 een kleine rol (die van taxichauffeur) kreeg in Komt een vrouw bij de dokter. Daarna volgden meer rollen, zoals in de films Plan C, Wolf, Zomer, Layla M. en Kleine IJstijd en series als Flikken Maastricht, Smeris, Fenix en Stanley H.

Voor zijn rol in de speelfilm Zomer werd hij in 2014 genomineerd voor een Gouden Kalf voor de beste mannelijke bijrol.