Nieuws

2 mei 2012

Speciale RIFF met Dick Maas

ACT Nieuws

Op maandag 21 mei organiseert de nascholingscommissie een speciale RIFF met regisseur Dick Maas. Geef je nu op!

Dick Maas Is schrijver, regisseur, producent van films en tv series, korte films en bekroonde muziekvideo’s. Maas regisseerde klassiekers als ‘De Lift, ‘Flodder’, Amsterdamned’ en ‘Flodder in Amerika!’. De afgelopen twee jaar regisseerde hij ‘Moordwijven’ en ‘Sint’. Zijn nieuwste film ‘Quiz’ is nu te zien in de bioscoop. De films die Maas regisseert kenmerken zich door een snel tempo, veel zwarte humor, veel kleur, veel actiescènes, speciale effecten en stunts. Hij wordt door critici vaak gezien als een on-Nederlandse regisseur vanwege de hoge productiekosten, het Hollywood-achtige uiterlijk en de professionaliteit waarmee zijn films gemaakt zijn. Ook richt Maas zich met zijn films meer op de internationale markt.

Wat is een Speciale RIFF precies?
We gaan met Dick Maas in gesprek. Vooraf heb je een tweetal films van hem bekeken. Suggesties hiervoor zijn Quiz,Sint of Moordwijven. De Amerikaanse remake van De Lift, Down is ook een goede keuze (te verkrijgen via amazon.com).  In het gesprek gaan we in op zijn inspiratiebronnen, zijn films en zijn werkwijze. We zullen praten over acteren in een actiefilm: hoe werkt dat? De gesprekken en vragen worden afgewisseld met fragmenten uit films.Dit interactief gesprek wordt begeleid door Julia van de Graaff.

Opzet Speciale RIFF:
10:00                inloop, koffie/thee
10:30                gesprek met Dick Maas
13:00-13.30     lunch (zelf meenemen)
13:30-16.00     vervolg gesprek met Dick Maas

Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, max. 20 deelnemers per workshop. De kosten voor de Speciale RIFF zijn €20,00 (ex. lunch).

Opgeven voor deze speciale RIFF doe je door naar actnascholing@acteursbelangen.nl het volgende te mailen:

  • een korte motivatie
  • cv
  • contact informatie (adres, telefoon nummer en lidmaatschapsnummer ACT)

Laatste nieuws