Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Selin Akkulak
Selin Akkulak
Selin Evani Akkulak werd geboren in Den Haag en begon al op jonge leeftijd met het ontwikkelen van haar passies: acteren en zingen. Haar afkomst is een mix tussen Koerdisch, Armeens, Hindoestaans en Nederlands. Vanaf haar 9e volgde zij toneellessen en naast haar VWO opleiding zat ze in een speciaal vijfjarig theatertraject, een samenwerking tussen Dalton Den Haag en jeugdtheaterschool Rabarber.

Selin maakte haar professionele acteerdebuut op haar 12e met een vaste rol in jeugdserie Vrijland op NPO 3. Hierna speelde zij onder andere in de serie Verborgen Verhalen en in muziek- en filmproject Track Your Sound. In 2015 had zij een grote rol in de filmhuisfilm Mama Help Me van Paul Ruven. Ook vertolkte Selin de rol van Ilse in de musical Spring Awakening van het Nationaal Jeugd Musical Theater.

Vanaf haar 11e volgde Selin zanglessen bij Ready To Play. Daarna werd zij intensief gecoacht door zangcoach Franky McCoy, een Amerikaanse soul zangeres. Selin heeft op diverse gelegenheden en festivals gezongen, waarbij zij zichzelf vaak begeleidde op de piano. Ze won in 2012 de Street Life Awards en kreeg een eerste prijs bij het Held Zonder Geweld Festival met haar zelfgeschreven nummer over huiselijk geweld.

Momenteel is Selin actrice bij toneelgroep DOX, een dynamisch Utrechts gezelschap van zelfstandige en veelzijdige kunstenaars. In 2018 is ze elke werkdag te zien op NPO3 in de nieuwe jeugdserie #Forever, waarin zij één van de vier hoofdrollen vertolkt.