Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Saskia Elise
Saskia Elise
Saskia Elise is actrice, presentatrice en filosoof.

Vanaf jonge leeftijd kreeg ze les op Jeugdtheaterschool Rabarber en heeft daar de vooropleiding voor de theaterscholen gevolgd. Ze speelde in diverse grote theaterproducties in Theater aan 't Spui zoals Romeo & Julia, Icarus en Mathilda, waar ze ook de hoofdrol in vertolkte.

Op haar elfde kreeg ze haar eerste televisierol in Baantjer. Daarna speelde ze rollen in o.a. de film De Rode Zwaan, de komedieserie Jansen, Jansen en presenteerde ze voor Villa Achterwerk als het personage Miss VIP en Meesterspion Y. Op haar zestiende vertolkte ze een tijd lang de rol van Sarah Haagens in Onderweg Naar Morgen (later ONM).

Na het Gymnasium is ze aan de Universiteit Leiden en de UvA gaan studeren. In de Wijsbegeerte (Filosofie) behaalde ze in 2010 haar Master.

Haar acteercarrière heeft ze tijdens haar studie voortgezet. Jarenlang volgde ze privé zang- en acteerlessen en deed masterclasses bij Peter Lusse, Carine Crutzen en Peter de Baan.
Ze speelde rollen in o.a. Voetbalvrouwen, Rozengeur & Wodka Lime en was een terugkerend personage in de komedie Oppassen!!! en de kinderserie Spangas.

Ook behoorde ze tot de vaste cast (Juliet Havinga) van de komedie Samen, die dagelijks werd uitgezonden op de zender Talpa.

In We Gaan Nog Niet Naar Huis (AVRO) speelde ze de vaste rol van Marjolein van der Duin. Als dit personage maakte ze ook wekelijks een VLOG voor YouTube onder de naam “Texelssexy”. Van de serie werden twee seizoenen gemaakt die zowel in Nederland als in België (Één) werden uitgezonden.

Saskia was ook te zien in commercials van Andrelon, Calvé en Relatie Planet en doet daarnaast nog modellenwerk.

De korte film Boudewijn met Saskia draaide in 2016 en 2017 op vele internationale festivals. De film ontving diverse nominaties en won Best Narrative Short op het Lift Off Film Festival.
In 2017 draait de film Spaak in de Nederlandse bioscopen waar Saskia een van de hoofdrollen in speelt.

Als filosoof is Saskia vooral geinteresseerd in beeldcultuur en kunst. Ze schrijft artikelen, recensies, scenario's en is spreker. Ze ontving een laureaat van de Faculteit der Geesteswetenschappen voor haar deelname aan de Nationale Denktank. In 2015 verscheen het boekje "Onze Tijd" met daarin de briefwisseling tussen Saskia en theoretisch fysicus Sander Bais over kunst.

In haar vrije tijd tekent en schildert Saskia en volgt een opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie.