Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Rudolf Hendrikx
Rudolf Hendrikx
Rudolf Hendrikx is een acteur en theatermaker die in 2016 met een bachelor is afgestudeerd aan de Western Australian Academy of Performing Arts (WAAPA) in Perth Australië.

Zijn werk is divers, van kleinkunst, fysiek theater tot poppenspel, film en televise. Als poppenspeler heeft Rudolf net een tournee van bijna twee jaar door Australië en Nieuw Zeeland afgerond met de originele voorstelling van The Very Hungry Caterpillarshow (Rupsje Nooitgenoeg) naar het beroemde verhaal van Eric Carle.

In 2017 speelde Rudolf zijn eerste kleinkunst solovoorstelling SIN tijdens het Fringeworld Festival in Perth, Australië. In 2016 werkte hij met PVI Collective aan Resist tijdens het Disrupted Festival of Ideas en aan de interactieve straat-theater voorstelling Blackmarket voor het Perth International Arts Festival (PIAF)

Het voorgaande jaar was Rudolf een artist in residence met OzFrank Theatre op het Tasmanian College of the Arts om de voorstelling Artaud de Facteau te maken en spelen. In 2017 heeft hij met de Constable Care Child Safety Foundation gewerkt door met poppenspel en interactieve voorstellingen een reeks persoonlijke veiligheids, gemeenschaps veiligheids- en burgerschapsthema's aan te pakken die jaarlijks meer dan 150.000 schoolstudenten in West-Australië enthousiasmeren, interesseren en uitdagen. Daarnaast is Rudolf werkzaam als trainings-acteur bij zowel bedrijven als (medische) opleidingen.