Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Rosa Da Silva
Rosa Da Silva
Rosa da Silva (1986) studeerde in 2014 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie.

In haar derde en vierde jaar van de Toneelschool speelde ze bij Toneelschuur Producties in 'Dantons Dood' en 'Wreed & Teder'. Vervolgens kreeg ze in haar vierde jaar de rol van Anne Frank in de voorstelling 'ANNE'. In seizoen 15/16 was ze te zien in een van de hoofdrollen in de musical 'De Tweeling' en later dat seizoen in 'RENT', als clubdanseres Mimi Marquez. In de zomer van 2017 speelde Rosa het zwakbegaafde meisje Aagje in 'Het Pauperparadijs', een locatievoorstelling in Veenhuizen. Een jaar later stond ze met dezelfde voorstelling in Koninklijk Theater Carré. Samen met Huib Cluistra maakte ze de sketch-show 'GROOTS', waarmee ze de laatste vijf weken van 2018 speelde in Tapas Theater te Amsterdam.

Naast diverse rollen heeft Rosa een eigen solovoorstelling gemaakt bij het Noord Nederlands Toneel (NNT), genaamd 'Daar moet je heen'. Ze speelde haar voorstelling voor het eerst in oktober 2017 en schreef hiervoor samen met Daniël Lohues de muziek. Op dit moment is Rosa een van de halve finalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival (AKF) en gaat ze vanaf 19 januari van dit jaar op tournee.

Ook is ze nog t/m eind januari 2019 te zien in de familievoorstelling Martin Luther King (8+) van theatergezelschap Urban Myth.