Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Robin Vd Velden
Robin Vd Velden
De in 1972 geboren Rotterdammer Robin van der Velden speelde op z’n vierde jaar al samen met z’n moeder, in Rembrandt fecit 1669 van Jos Stelling. Hij deed toen al wat hij nu nog steeds het liefste doet: “Werken voor theater, film en televisie”. Op de middelbare school droomde hij echter van grote sportcarrières (zwemmen, surfen en voetballen), maar toen hij in vijf VWO gevraagd werd voor het schooltoneel, wist hij het weer: “Ik ga acteren”. Hij werd aangenomen op de toneelschool Utrecht en studeerde daar in 1996 af. Wat hij zich toen nog niet realiseerde gebeurde eigenlijk als vanzelf, hij ontwikkelde zich tot duizendpoot. Leon Battista Alberti's uitspraak "een mens kan alles doen als hij maar wil" is zeker één van zijn lijf spreuken. Sinds zijn afstuderen heeft Robin de meest uiteenlopende rollen gespeeld, zowel voor als ook achter de camera.

Hij begon zijn carrière in De Meester van de zwarte molen, regie Inez Derksen. Daarna speelde hij in Hamlet bij toneelgroep de Trust onder regie van Theu Boermans. Bij de Appel speelde hij onder regie van Rudi van Dantzig in het stuk Toen gij naakt en bloot waart. Vanaf 1999 tot en met 2009 was Robin te zien bij De Paardenkathedraal. Hij speelde daar in ondermeer De mensenhater van Molière, de Revisor van Gogol en Midzomernachtsdroom van Shakespeare (winaar NRC publieksprijs) allen onder regie van Dirk Tanghe.

Op televisie was Robin te zien in verschillende series waaronder Flikken Maastricht, Gooische vrouwen , Schiet mij maar lek, Goede tijden slechte tijden en Rozengeur & Wodka lime.

Hij leende zijn stem aan een groot aantal tekenfilms zoals Fairly Odd Parents (Cosmo), Witches, Lucky Luke, Sponge Bob en Beugelbekkie. Ook is zijn stem regelmatig te horen in commercials en documentaires voor radio en televisie. Ook bewees hij zeer veelzijdig te zijn door zijn presentatie optredens in Superster van de Tros. Hierna heeft hij op veel plekken succesvol live shows gepresenteerd.

Sinds 2008 is Robin ook actief geweest als casting director bij Klooster casting. Eind 2010 heeft hij een wereldreis gemaakt van bijna een jaar.

Op dit moment speelt Robin in de voorstelling Orixas van Theatergroep Munganga, te zien in verschillende theaters in Nederland en België. Daarnaast werkt hij vol passie aan het opzetten van een nieuw castingbureau.