Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Roben Mitchell Van Den Dungen Bille
Roben Mitchell Van Den Dungen Bille
Opleiding

Mitch studeerde in 2014 af aan de acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht.

Hij werkte daar samen met onder anderen René Lobo, Erik Vos, Fania Sorel, Susanne Kennedy, Koos Terpstra en Steven van Watermeulen.

Theater

Na zijn opleiding speelde hij bij Het Nationale Toneel in William Shakespeare’s "De Storm", regie: Johan Doesburg en was tot en met januari 2016 te zien als Ismael in de door Peter Römer geschreven voorstelling “Baantjer Live: de Cock en het Dodelijke Jubileum”, regie: Frank van Laecke.
Vorig seizoen was Mitch in de rol van Howie te zien in SKY de musical van Imagine Nation in Theater Amsterdam. Op dit moment is Mitch te zien in de voorstelling 'De Familie van Nielie barst van Liefde' van Kwatta.

Televisie/Film

In 2016 en 2017 was Mitch te zien in Sint en Co op RTL Telekids.
Volgend jaar zal Mitch in de film Cobain te zien zijn met een kleine bijrol. En in de film Gek van Oranje.

Overig

Verder werkt Mitch veel als stemacteur. Hij begon hiermee op negenjarige leeftijd en is te horen (geweest) in talloze commercials en films, waaronder de eerste twee delen van de “Harry Potter”-reeks (als Olivier Plank), "De IJzeren Reus" (als Hogarth Hughes), "Blub! Ik Ben een Vis!" (als Chuck) en in vele series, waaronder “Jimmy Neutron” (als Jimmy's beste vriendje Cas) en op dit moment in de Disney producties “Star Versus the Forces of Evil” (als Marco Diaz) en “The Lion Guard” (als Ono). En onlangs in ''Solan en Ludwig: De Grote Kaasrace'' (als Solan)

Mitch vertaalt ook kinderseries en is bezig met het schrijven, ontwerpen en illustreren van een kinderboek.

''En wat Roben Mitchell betreft: twee voornamen. Noem me maar gewoon Mitch.''