Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Wil jij je passie als theatermaker verbinden aan een diepere maatschappelijke betekenis en spelen voor zieke en gehandicapte kinderen en mensen met dementie? Als CliniClown werk je op het snijvlak van theater en de zorg. De CliniClown is voor het kind of de mens met dementie een venster naar buiten en je opent de deur naar verbeelding. Je werkzaamheden bestaan uit meer dan het spelen op de vloer: je werkt ook nauw samen met het zorgteam. En naast het alom bekende werk in het ziekenhuis, bezoek je bijvoorbeeld mensen met dementie in verpleeg- en verzorgingstehuizen, ondersteun je met je theatrale vaardigheden kinderen in revalidatietrajecten en zet je je talenten in om creatieve en interactieve zintuiglijke en muzikale voorstellingen te spelen voor kinderen met een verstandelijke leeftijd tot en met zes jaar.
In oktober en november 2019 gaan we audities houden voor nieuwe Clowns. Er is in meerdere regio’s behoefte aan nieuwe collega’s, als je bereid bent om te reizen en/of te verhuizen, hebben we altijd werk voor je.

Wat ga je doen?
Het vak van CliniClown vraagt om specifieke kwaliteiten én brengt je veel.
CliniClowns zorgen voor afleiding, plezier en veerkracht door een geheel eigen aanpak. Met spel dat de fantasie en zintuigen prikkelt.
Verbeelding doet wonderen.

Als CliniClown is het belangrijk om te kunnen inspelen op de beleveniswereld en de mogelijkheden van degene voor en met wie je speelt: zieke en gehandicapte kinderen en mensen met dementie. Je gebruikt alle facetten van theater om tot optimaal contact te komen.

Wie ben jij?
Om te kunnen beginnen als CliniClown is het belangrijk dat je als speler goed kan improviseren en heb je natuurlijk affiniteit met de clown en tragikomedie. De praktijk heeft ons geleerd dat een Hbo-opleiding op het gebied van theater of drama (zoals Docent Theater, Acteursopleiding of Creatieve Therapie Drama) een goede basis is. Dat geldt ook voor vergelijkbare ruime (praktijk)ervaring op het gebied van theater/drama en clownerie.

Verder
• beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden,
• beheers je de Nederlandse taal,
• is ruime (werk)ervaring met kinderen en/of mensen met dementie een pre,
• kun je je verplaatsen in de belevingswereld van degene met wie je speelt en het spel daarop afstemmen,
• kun je goed reflecteren,
• kun je feedback geven en ontvangen,
• kun je goed functioneren in een team,
• ben je na de inwerkperiode minstens gemiddeld 23 uur per week beschikbaar op regelmatig wisselende tijdstippen en dagen en
• ben je bereid om door scholing en trainingen je vakkennis en vaardigheden op peil te houden en te ontwikkelen.

Wat krijg je ervoor terug?
• Een dynamische organisatie die meebeweegt met de ontwikkelingen in de maatschappij. Zo hebben we ook online activiteiten en spelen we bij behandelingen.
• Na een tijdelijke aanstelling - waarbij we wederzijds kunnen toetsen of het werken als CliniClown bij je past - een vaste aanstelling met goede arbeidsvoorwaarden (CliniClowns heeft een eigen CAO). Je aanvangssalaris bedraagt bijvoorbeeld € 1.553,26 bij een 50%-aanstelling.
• Veel opleidings- en ontwikkelmogelijkheden, zoals een jaarlijks trainingstraject, om je spel scherp te houden en je de nieuwste ontwikkelingen eigen te maken.
• Een trouw publiek van kinderen en mensen met dementie waar je soms jaren voor speelt en waarvoor je telkens weer nieuwe spelsituaties en voorstellingen creëert.
• Een supergemotiveerd en betrokken team.

Niet in alle regio’s zijn op dit moment direct speelplekken beschikbaar, maar als je bereid bent om te verhuizen naar een regio waar wel werk is, kun je altijd meteen beginnen.

Wil jij als CliniClown aan de slag?
Voldoe jij aan de opleidings- en ervaringseisen? Dan nodigen we je graag uit om te solliciteren! Stuur dan je motivatie, CV en een filmpje dat ons een goede indruk geeft van je spelvaardigheden en - als je dat al hebt - je clownspersonage per e-mail naar sollicitatie@cliniclowns.nl ter attentie van Annette Vonk. Graag ontvangen wij je inzending uiterlijk 29 september 2019.
Alleen sollicitaties waar het gevraagde filmpje bij mee wordt gestuurd, zullen in behandeling worden genomen.

De audities zullen gaan plaatsvinden op dinsdag 22 oktober 2019 voor de regio Zuid, woensdag 23 oktober 2019 voor Zuid-Holland, donderdag 24 oktober 2019 voor de regio Midden, dinsdag 5 november 2019 voor Noord-Holland en donderdag 7 november 2019 voor het noorden en oosten van Nederland (eerste auditie) en van dinsdag 19 tot en met donderdag 21 november 2019 (tweede auditie).

Wil je meer weten over het werken als CliniClown of de selectieprocedure? Ga naar www.cliniclowns.nl/wie-zijn-we/werken-bij/cliniclown-worden.
SolliciterenStuur een mail naar sollicitatie@cliniclowns.nl
Plaatsingsdatum vacature: 13 Augustus 2019
Vervaldatum vacature: 24 September 2019