Prikbord

21 juni 2021

WEKELIJKSE ONGOING CHUBBUCK LESSEN

Niet van toepassing

vanaf vrijdag 17 of maandag 20 september 2021
Deadline aanmelden: 20 juli 2021

Start na de zomer met een nieuw blok van wekelijkse Ongoing Chubbuck lessen in Amsterdam van 17/20 september t.e.m. 17/  20 december 2021. 12 lessen van 3 uur.

CHUBBUCK-TECHNIEK

De Chubbuck-techniek is ontwikkeld door de Amerikaanse acteercoach Ivana Chubbuck, die zich gebaseerde op menselijke gedragswetenschap en de methode van Stanislavski. De techniek biedt 12 praktische handvatten die professionele acteurs helpen om waarachtige personages te creëren, met gebruik van hun persoonlijke emoties, pijn en ervaringen. Met de Chubbuck-techniek zet je echte emoties en pijn in, niet als doel op zich, maar als drijfkracht om gelaagde personages te creëren, die er alles aan doen om hun (levens)doel te bereiken. Meer gedetailleerde informatie hierover lees je in Ivana’s besteller ‘The Power of The Actor’ en op de websites www.romyirene.com  en www.ivanachubbuck.com.

ONGOING LESSEN IN AMSTERDAM

Net zoals in de Chubbuck-studio in Los Angeles, gaat het om praktische ‘ongoing scene study lessen’ voor professionele acteurs. . De lessen worden gegeven door Romy Irene, die in 2007 werd opgeleid door de gerenommeerde acteercoach Ivana Chubbuck in Los Angeles. Romy werkt ook privé met tal van Nederlandse en buitenlandse acteurs en regisseurs.

Het aankomende lesjaar loopt van 17/20 september 2021 tot midden juni 2022 en is opgedeeld in 3 blokken van 8 of 12 weken.  Vermits de lessen ‘ongoing’ zijn, is het mogelijk om bij elke lesblok in- of uit te stromen of alle 3 blokken te volgen. Het eerste blok loopt van 17/ 20 september t.e.m. 17/20 december 2021. Er zijn 2 Nederlandstalige groepen: op vrijdag- of maandagavond. Daarnaast is er vanaf nu ook een Engelstalige groep op maandagochtend.

We werken met scènes van bestaande films en theaterstukken en gaan meteen naar de praktijk – geen theorie en losstaande oefeningen. Buiten de lessen, word er van je verwacht dat je ook minimaal 4 uren per week repeteert met je tegenspeler, naast je eigen persoonlijke voorbereiding.  Vermits de Chubbuck-techniek een grote toewijding vraagt, worden alleen professionele acteurs toegelaten. Leidraad van de lessen en verplichte lectuur is het boek ‘The Power of The Actor’ van Ivana Chubbuck.

Je werkt 4 weken aan een scène, en je hebt 2 speeldagen per scène. Op de andere dagen ben je aanwezig als actief toeschouwer, schrijf je ‘emotional diaries’ mee en neem je notities. We moedigen iedereen aan om zoveel mogelijk met de techniek bezig te zijn. Hoe meer je tijd je erin steekt, hoe sneller je groeit.

PRAKTISCHE INFO

DATA & LOCATIE
Data vrijdag: 17 september t.e.m. 17 december 2021, wekelijks van 19u00 tot 22u00. Geen les op 15 oktober en 19 november 2021.
Data maandag: 20 september t.e.m. 20 december 2021. Voor Nederlands: wekelijks van 19u00 tot 22u00. Voor Engels: wekelijks van 10u00 tot 13u00. Geen les op 18 oktober en 22 november 2021. 
Adres: Theater de Cameleon, Derde Kostverlorenkade 35, 1054 TS Amsterdam. 

PRIJS
Ongoing lessen: 347 euro excl BTW (420 incl BTW) voor 12 lessen van 3 uur. 
Regisseurs en schrijvers mogen ook een blok of losse lessen komen observeren. Vraag naar de voorwaarden door een email te sturen naar Romy via contact@romyirene.com.
Annuleren kan zonder kosten tot 14 dagen voor aanvang van het blok. Korter dan 14 dagen, zal 100 euro excl BTW in rekening worden gebracht. Lees de algemene voorwaarden.
 
AANMELDEN
Stuur een email naar Romy Irene via contact@romyirene.com en voeg in bijlagen je acteer-cv, headshot en eventueel je showreel.
Deadline: 20 juli 2021
Enkel sterk gemotiveerde acteurs met spelervaring en/of een afgeronde professionele acteeropleiding zullen in aanmerking komen, omdat het niveau en tempo hoog ligt.  Er gebeurt een selectie op basis van het aantal aanmeldingen, je ervaring en niveau. Je mag een voorkeur voor vrijdag- of maandagavond aangeven, maar Romy zal de uiteindelijke groepsindeling maken. Voor de Engelstalige groep op maandagochtend, dient je kennis van het Engels (near) native te zijn.
De geselecteerde deelnemers gaan een engagement aan om minimaal 4 uur te repeteren per week met hun tegenspeler, naast hun individuele voorbereidingen en de lessen op vrijdag- of maandag.
Ervaring met de Chubbuck-techniek is geen must, maar zeker een plus. Er wordt wel van je verwacht dat je met volle overgave aan alle lessen deelneemt en ook de extra tijd neemt om je de techniek eigen te maken.
Het boek ‘The Power of the Actor’ is verplichte literatuur.
In alle gevallen is er een persoonlijk (telefonisch) gesprek en soms een auditie via self-tape.
De selectie wordt uiterlijk eind augustus 2021 bekend gemaakt, maar de meeste acteurs zullen eerder horen of ze geselecteerd zijn.

NOG VRAGEN?
Bij vragen, kan je Romy bellen op (06) 1880 4335 of e-mailen via contact@romyirene.com
Meer info over de Chubbuck-techniek vind je op www.romyirene.com of www.ivanachubbuck.com.
Privé coaching (voor audities of rolvoorbereiding) is ook mogelijk. Hierover kan je ook altijd bellen of e-mailen.