Prikbord

12 juli 2022

Training voor camera

Niet van toepassing

TRAINING VOOR PROFESSIONELE ACTEURS:

Op 29/30/31 augustus 2022 geven regisseur/scenarist David Lammers en casting director/docent Marina Wijn op landgoed Kraaybeekerhof een workshop. Tijdens deze drie dagen ga je in een groep van acht acteurs aan het werk. Naast theoretische kennis – hoe zet ik mezelf in de markt? – is er veel ruimte voor de praktijk. Je krijgt feedback op je castingfoto’s en showreel. Je maakt van tevoren een introductievideo en een selftape (monoloog) die we zowel technisch als inhoudelijk bespreken. In duo’s speel je scènes voor de camera, kijkt met elkaar het materiaal terug en analyseert dit. Loop je ergens tegenaan tijdens het spelen? Dan besteden we daar aandacht aan, met als doel dat je op de filmset en tijdens castings bij jezelf blijft en spelplezier behoudt.

Locatie: Landgoed Kraaybeekerhof, Driebergen
Tijd: 09.30 – 18.00
Kosten: 660,- voor 3 dagen (Werktuig PPO vergoedt 30% van de training, acteurs dienen zelf een aanvraag te doen). Inclusief biologische lunch, koffie, thee, sap. Exclusief reiskosten

David Lammers voltooide in 2001 de opleiding regie fictie aan de Nederlandse Film Academie. Zijn eindexamenfilm De laatste dag van Alfred Maassen werd bekroond met een Gouden Kalf. In de jaren daarna schreef en regisseerde hij verschillende films, waaronder de speelfilm Langer Licht. Deze werd voor een Gouden Kalf genomineerd voor beste regie en beste acteur (Raymond Thiry). Hij maakte een switch naar televisieseries in het misdaad- en politiegenre, en schreef en regisseerde mee aan onder andere Bellicher de macht van Meneer Miller, Van God Los de serie en Smeris. Ook maakte hij verschillende commercials voor tv. Momenteel schrijft hij aan zijn speelfilm The Yellow Dot. Sinds 2006 geeft David gastlessen op onder andere de Nederlandse Film Academie, UvA en Scriptacademy.
Marina Wijn studeerde Theaterwetenschappen aan de UvA en is sinds 2001 werkzaam als casting director. Ze castte acteurs voor meer dan 80 speelfilms en televisieseries waaronder de Emmy Award winnende film Anything Goes (2015). Naast haar werkzaamheden als casting director is ze docent aan de toneelschool in Arnhem en Utrecht en geeft ze zowel in Nederland als in het buitenland les aan acteurs die zich na hun opleiding willen richten op film. Marina is lid van de Dutch Casting Society, Casting Society of America en International Casting Directors Network.

AANMELDEN: mail je cv en motivatie naar workshop.acting.casting@gmail.com