Prikbord

5 januari 2022

Speler Gezocht voor “The Lucky 4%

Betaalde functie

De voorstelling Studio eXp is voor de jongerenvoorstelling Lucky 4% op zoek naar een performer/acteur die de hoofdrol zal spelen. In de voorstelling is het publiek de hoofdrolspeler en nemen ze de rol aan van een 14 jarige jongere uit Bangladesh. De gevolgen van klimaatverandering hebben de toch al erbarmelijke omstandigheden aanzienlijk verslechterd. Er zijn mensen die het niet redden, er zijn mensen die toch proberen het beste uit de situatie te halen en er zijn mensen die besluiten hun heil elders te zoeken. Het publiek behoort tot die laatste groep. Na het zien van een artikel in een aangespoelde krant over de hoge levensstandaard in Nederland wordt de reis daarheen ingezet. Het doel van het publiek is om vanaf de armste 4% van de wereld naar de rijkste 4% van de wereld te komen. En op hun weg zullen ze met doorzettingsvermogen, vindingrijkheid en lef alle obstakels de baas zijn. Toch?

Zo makkelijk is dat niet, want er schuilt gevaar onderweg. De rijkste 4% doen er zelf namelijk alles aan om hun rijkdom en positie te beschermen. Hun privileges en plek in het paradijs zijn hen heilig, en zij snappen stiekem ook best dat er niet genoeg ruimte, grondstof en rijkdom is om iedereen te laten leven zoals henzelf. Zij deinzen er niet voor terug om hun plek aan de top van de ladder te verdedigen. Maar dat zal niemand belemmeren. Als publiek ga je samen de strijd aan en zoek je de weg naar de rijkste 4% van de wereld. Wat kom je onderweg allemaal tegen?

Repetitie- en speeldata: De repetities zullen plaatsvinden van 21 februari t/m 18 maart. Gedurende deze vier weken wordt er van je verwacht dat je drie dagen per week kan repeteren. Hierbij vragen we om enige flexibiliteit.
De volgende speeldata staan al gereserveerd, daarnaast wordt de voorstelling nog steeds verkocht: Maart: 21, 29 April: 4, 5, 8, 11, 12, 13 Mei: 7, 12, 13, 16, 17, 18, 22, 30, 31 Juni: 1, 12, 13, 14, 16

Solliciteren/auditie Denk jij dat jij de hoofdrol kunt vertolken in de voorstelling Lucky 4%? Dan hebben wij een mooie opdracht voor je bestaande uit twee delen:
1. Maak een video van jezelf van ten minste 1 minuut waarin iemand uit de lucky 4% speelt. Je bent super woke, super hip en super ignorant. Geen idee van wat er in de wereld afspeelt en volledig gericht op jezelf.
2. De beste 4 inzendingen nodigen we uit bij ons op
kantoor. We gaan met elkaar in gesprek en bedenken samen een scene uit de voorstelling. Je luncht samen met onze crew en we onderzoeken of we een leuke klik hebben.