Prikbord

13 december 2021

Rotte

Onbetaalde functie

Beste,

samen met mijn crew ben ik opzoek naar twee acteurs voor onze short film genaamd ‘Rotte’. Wij zijn erg geïnteresseerd in de acteurs voor de rol van Aleksander of kacper. Dit is een low-budget/no-budget project voor de Dutch Filmers Academy. Wel is de crew zeer ervaren en professioneel.

Verhaal:
De korte film ‘Rotte’ gaat over Aleksander die samen met zijn broer, Kacper, naar Rotterdam gaat om geld te verdienen voor zijn familie. Zijn broer weet een makkelijkere en snellere manier om veel geld te verdienen… Onderweg komt Aleksander hier achter. Hoe reageert hij hierop en wat betekent dit voor hun band?

Karakteromschrijving

Aleksander
Uiterlijke kenmerken:
Pools, Russisch, of Balkanlanden

(Speel)leeftijd:
Tussen 25 en 35

Omschrijving:
Aleksander is het jongere broertje van Kacper. Aleksander zat samen met zijn vader in de auto toen ze een ongeluk kregen. De vader heeft het niet overleefd. Sinds dit ongeluk durft hij zelf geen auto meer te rijden terwijl hij dit wel fysiek kan. Hij heeft een groot moreel kompas en kan niet tegen onrecht. Hij heeft een goede band met zijn moeder en zou alles voor haar doen. Zijn vader heeft hem veel geleerd over auto’s en hoe ze werken. Hij kan er slecht tegen dat Kacper denkt alles beter te weten, terwijl dit vaak niet het geval is. Ook stoort hij zich aan het macho-gedrag van Kacper. Aleksander praat niet graag over emoties en probeert alles voor zich te houden.

Overig:
Rookt sigaretten
In bezit van rijbewijs B

Kacper
Uiterlijke kenmerken:
Pools, Russisch of Balkanlanden

(Speel)leeftijd:
Tussen 25 en 35, ouder dan Aleksander

Omschrijving:
Kacper is de oudere broer van Aleksander. Hij probeert op zijn eigen manier voor hem en hun moeder te zorgen. Ze zijn samen opgegroeid en hebben veel meegemaakt. Waaronder het overlijden van hun vader. De dood van hun vader heeft een grote impact gehad op Kacper en sindsdien weet hij niet goed wat hij moet doen en hoe hij met emoties om moet gaan. Hij heeft daarnaast ook het idee dat hij nu het vaderfiguur is voor zijn jonger broertje. Hij gedraagt zich stoer maar heeft een klein hartje. Lastige band met zijn moeder. Daarnaast is hij impulsief, snel geïrriteerd en heeft het idee dat hij zichzelf moet bewijzen.

Overig:
Rookt sigaretten
In bezit van rijbewijs B

Als u meer informatie wilt kan ik eventueel showreels opsturen en script en regievisie!

Graag hoor ik van u,

Met vriendelijke groet,

Wiesje van Keep