Prikbord

5 mei 2021

Acteurs Curry uit Varanasi

Onbetaalde functie

Wij zijn opzoek naar acteurs!

Ik ben Elise Ronner en ik studeer deze lente af bij mijn HBO Film en Audiovisuele media met een eindfilm: Curry uit Varanasi. Het is een komische dramafilm met het thema familie(banden) en zelfacceptatie. De film speelt zich volledig af in de eet-/huiskamer van moeder Kristie, die haar twee volwassen kinderen heeft uitgenodigd voor een etentje om haar nieuwe vriend te ontmoeten die ze heeft leren kennen tijdens een reis naar India. Waar zij ‘zichzelf’ weer heeft gevonden.

Familie(banden) liggen dicht bij het thema zelfacceptatie. Hoe kun je je familie accepteren als je jezelf niet accepteert? En andersom ook; hoe kun je jezelf accepteren als je jouw familie niet respecteert voor wie ze zijn?

Mijn eindfilm bevat veel dialoog en is een echte acteursfilm. Het is essentieel dat het acteerwerk geloofwaardig is, en daarom benader ik enkel professionele acteurs voor deze film. Spelregie is een onderdeel waar ik mij op gefocust heb de afgelopen jaren door er onder andere een scriptie over te schrijven. Ik wil graag nog veel meer leren en ik denk dat ik dat het beste kan doen door te luisteren naar acteer-experts zelf: de acteurs!

In de film spelen 4 acteurs waarvan de moeder en dochter al zijn gecast: Carolien van den Bergh en Giulia Dunes. Wij zijn nog op zoek naar de mannen van het gezin!

Frederik: zoon van het gezin 25 – 30 jaar
August: nieuwe vriend van moeder Kristie 50 – 65 jaar

Praktische informatie: De draaidagen zijn op 13 en 14 mei (hemelvaart) in Bennekom. Ook zouden we graag willen repeteren op 8 of 9 mei. Ondanks dat we een heel mooi budget van €2000,- van de gemeente Utrecht hebben toegezegd gekregen, kunnen we helaas aan niemand een vergoeding bieden. Wel kunnen we reiskosten vergoeden of we laten je ophalen door een crewlid.

We streven naar een hele professionele set en we hebben al een hele groep met getalenteerde jonge (voornamelijk vrouwelijke) filmmakers. Om mij te ondersteunen met advies en er zeker van te zijn dat de acteursregie goed verloopt staat er naast mij ook een professionele theaterregisseur op set. Het camera-departement bestaat uit alumni van de filmacademie, dus het beeld zal er ook technisch goed uit zien. Om de set zo veilig mogelijk te houden testen we iedereen de eerste draaidag op Covid-19 en volgen we de richtlijnen van het protocol voor de AV-sector.

De stijl van het scenario en de film is geïnspireerd door de stijl van series als ‘Fleabag’, ‘Please Like Me’ en ‘Crashing’.

Zoals je misschien merkt zijn de draaidagen al dichtbij en ik ben op dit moment erg hard opzoek naar mijn perfecte Frederik en August. Als je interesse of vragen hebt mag je mij meteen bellen of mailen en kan ik meer toelichting geven!

+31 6 1510 9538