Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Pauline Greidanus
Pauline Greidanus
Pauline Maria Greidanus werd in 1976 geboren als dochter van acteurs echtpaar Aus Greidanus en Sacha Bulthuis. Na haar Havo diploma te hebben behaald op het Daltoncollege in Den Haag, werd zij in 1995 aangenomen op de Toneelschool in Amsterdam, die zij in 1999 afrondde.
Vanaf 2001 t/m 2009 was zij lid van het vaste ensemble van het Nationale Toneel in Den Haag, waar zij o.a. werkte met regisseurs als Karst Woudstra, Ivar van Urk, Johan Doesburg, Maaike van Langen, Franz Marijnen, Susanne Kennedy en de Duitse regisseur Jurgen Gosch.
In 2004 kreeg zij uit handen van Erik de Guido de Moor prijs voor beste aanstormende talent van dat jaar.

Vanaf 2010 is zij gaan freelancen en speelde ze in producties bij onder andere Toneelgroep Zeelandia en Het Bos Theater Producties. Ook was ze te bewonderen in het DeLaMar in de zomervoorstellingen Het Geheugen van Water en De Tijd Voorbij, beide onder regie van Antoin Uitdehaag.

Op televisie speelde ze gastrollen in series als Gooische Vrouwen, IC, Russen, Adam en Eva, Divorce, Moordvrouw en Heer & Meester. Ook speelde ze in de series De Enclave, De Prins en het Meisje en Den Uyl en de Affaire Lockheed. Daarnaast speelde ze in de korte film The Rocketeer van Richard Raaphorst.

In 2013 maakte ze haar debuut in het improvisatieprogramma De Vloer Op van Peter de Baan. In 2014 was Pauline te zien in de speelfilm Afscheid van de Maan van Dick Tuinder. In 2016 speelde Pauline in de bekroonde film Tonio van Paula van der Oest. In 2017 was Pauline te zien in het theater, in de komische voorstelling Geen Paniek! onder regie van Antoine Uitdehaag.