Vrienden van ACT

Mores.online

Meldpunt ongewenste omgangsvormen podiumkunsten-, televisie- en filmsector

Voor wie?

Dit meldpunt en de vertrouwenspersonen zijn onafhankelijk. Het meldpunt is geïnitieerd door verschillende organisaties in de podiumkunsten-, film- en televisiesector en is voor iedereen die werkzaam is in deze sectoren.

Wie zijn wij en wat kun je van ons verwachten?

De vertrouwenspersonen werken in absolute vertrouwelijkheid. Bel of mail gerust, je moet niets en zonder jouw toestemming informeren wij verder niemand. Ons anoniem benaderen kan ook. Op basis van jouw wensen staan we je met raad en daad bij. Het is ook prima wanneer je alleen even over je ervaring wilt praten. We nemen de tijd om naar je te luisteren en kunnen advies geven. Als je verdere stappen wil ondernemen, dan helpen we je voor zover jij dat wilt. Zie: Zo werkt het!

Mores.online is er voor je als je last hebt (gehad) van ‘ongewenste omgangsvormen’: seksuele intimidatie dan wel seksueel misbruik, agressie en geweld (dus ook intimidatie en machtsmisbruik), discriminatie of pesten. Het maakt niet uit of het vandaag is gebeurd, vorige week, of tien jaar geleden.

Heb je ooit ergens getekend voor ‘geheimhouding’? Geen zorgen, dat soort geheimhoudingsverklaringen zijn weinig tot niets waard als het om ongewenste omgangsvormen gaat. Neem dus ook in dat geval gerust contact op.