Organisaties

ATKA Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie

De Amsterdamse Toneelschool, ontstaan in 1874, en de Academie voor Kleinkunst, opgericht in 1960, zijn sinds 2001 samengevoegd tot één opleiding: De Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie leidt op tot:

  • acteur voor het klassieke en moderne repertoiretoneel
  • acteur voor het muzikaal theater
  • podiumkunstenaar/maker van eigen werk (van drama tot cabaret en theaterentertainment).

Hij of zij die aanleg heeft, geïnteresseerd is en zich wil bekwamen in teksttoneel en muzikaal theater en die zich – in sommige gevallen – wil ontwikkelen als podiumkunstenaar/performer van eigen werk, kan zich op de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie optimaal ontwikkelen. Het leerplan biedt daartoe een uitgebalanceerde brede technische, praktische en artistieke basis. Het docententeam bestaat uit een melange van hooggekwalificeerde theaterpedagogen en toonaangevende kunstenaars uit de beroepspraktijk. Bovendien staat de school midden in het bruisende culturele hart van het land. Door de student uit te rusten met technieken, kennis, vakmanschap, artistiek inzicht, smaak en persoonlijk engagement wordt aanleg en motivatie omgezet in talent.

Talent dat in de beroepspraktijk oorspronkelijk, zelfstandig en krachtig zijn of haar eigen weg zal kunnen volgen. De Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie levert geëngageerde acteurs en kleinkunstenaars af met stijl, smaak, persoonlijkheid, vakmanschap en visie. Afgestudeerden hebben een stevige basis om als professional aan de slag te gaan bij een groot toneelgezelschap of bij een productiehuis. Ook in diverse vormen van het muziektheater vinden oud-studenten werk. Sommigen beginnen hun eigen toneel- of cabaretgezelschap.

ATKA Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie

Jodenbreestraat 3
1001 MH Amsterdam
Nederland
Tel. 020 527 7777