Nieuws

8 oktober 2019

Oproep rechtszaak Talpa – Fashion Planet

Algemeen

Woensdag 16 oktober is er een zitting in de Rechtbank Amsterdam. 
Zie hieronder de ingezonden brief van het FNV.

Geachte leden, cast en crew van de serie Fashion Planet,

 

In het onderstaande geef ik jullie een korte update van dit langlopende dossier, en doe ik een oproep om op woensdag 16 oktober a.s. van 09.30 uur tot 11.00 uur aanwezig te zijn in de Rechtbank Amsterdam, waar de zaak tegen Talpa voor de rechter komt.

 

De procedure

Zoals jullie weten heeft de FNV een gerechtelijke procedure aangespannen tegen Talpa. Talpa (voorheen SBS) heeft de serie Fashion Planet laten maken en vervolgens uitgezonden (op Net5 en op www.kijk.nl), maar heeft de gehele cast en crew van de serie in de kou laten staan. De procedure dient om Talpa te bewegen de gedupeerde cast en crew alsnog te compenseren. De procedure is tot nu toe schriftelijk verlopen: er zijn processtukken uitgewisseld. Talpa schuift nog altijd iedere verantwoordelijkheid van zich af.

 

De aanstaande zitting

Op woensdag 16 oktober a.s. zal er een zitting plaatsvinden bij de Rechtbank Amsterdam, tijdens een zogeheten ‘comparitie’. Deze zitting heeft tot doel om de rechter verdere informatie te verschaffen over wat er is gebeurd in de aanloop naar het maken van de serie, en de ontwikkeling nadien.

 

Mogelijkheid tot bijwonen

Deze zitting is het ideale moment om te laten zien dat alle gedupeerden de kwestie nog niet zijn vergeten, en het er niet bij willen laten zitten. FNV zal verschijnen vertegenwoordigd door Linda Wimmenhove en advocaten Arnout Groen en Rutger de Beer

 

Wanneer: woensdag 16 oktober 2019 om 9.30 uur tot 11.00 uur.

Waar: Parnassusweg 220-228, ingang Fred. Roeskestraat, te Amsterdam.

Waarom: om de rechter te informeren over het onrecht dat de gedupeerde cast- en crew-leden is aangedaan, en om te tonen dat alle gedupeerden het er niet bij willen laten zitten.

 

Stuur mij a.u.b. voor maandag 14 oktober een kort bericht terug met je NAW gegevens als je van plan bent om ook aanwezig te zijn. 

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Koert Dieke (koert.dieke@fnv.nl)

Management assistent sectoren

 

Laatste nieuws