Nieuws

13 november 2014

Oproep campagne betere auteurswet

ACT Nieuws

Onder de slogan: “Mensen die maken wil je niet breken – De auteurswet moet beter” is Platform Makers, waarvan ACT deel uitmaakt, deze week een campagne gestart om aandacht te vragen voor het wetsvoorstel Auteurscontractenrecht dat nu in de Tweede Kamer ligt. 

Campagne
De Tweede Kamerleden hebben deze week de publicatie “Makers aan het Woord” ontvangen, een verzameling van ervaringen van makers in alle disciplines over hun marktpositie en beroepspraktijk, met een oproep daar snel iets aan te doen. Je kunt “Makers aan het Woord” hieronder lezen of via deze link: http://platformmakers.nl/data/file/4/106.pdf. Ook verscheen er een artikel in de Volkskrant. Dit kun je hier lezen: http://bit.ly/1ytVitI

Verder is er een petitie online gestart, die Kamerleden oproept om ervoor te zorgen dat het wetsvoorstel Auteurscontractenrecht snel wordt aangenomen: http://auteurswetmoetbeter.petities.nl/

Wat kan jij doen?

  • De petitie ondertekenen
  • Het campagnebeeld delen op Facebook (klik hier voor een de Facebookbanner en hier voor de profielafbeelding), Twitter (klik hier) en via email (klik hier)
  • Aanwezig zijn in de Tweede Kamer als het wetsvoorstel wordt behandeld. Houd de berichtgeving goed in de gaten!
Alvast bedankt voor je medewerking!

Platform Makers is het samenwerkingsverband van de vakbonden en beroepsorganisaties van auteurs en uitvoerend kunstenaars. Het platform heeft als doel het versterken van het auteursrecht en het verbeteren van de onderhandelingspositie van makers ten opzichte van producenten en opdrachtgevers. Platform Makers treedt (namens ruim 30.000 professionele auteurs en artiesten) op als woordvoerder en aanspreekpunt op het gebied  van het auteurs- en het naburig recht.

Laatste nieuws