Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Marktaandeel Nederlandse films verdubbeld
Door FilmFestival  |  26 Augustus 2011 14:15 uur
Marktaandeel Nederlandse films verdubbeld Marktaandeel Nederlandse films in bioscoop verdubbeld Twintig procent van alle verkochte kaartjes in de bioscoop was dit jaar voor een Nederlandse film. En het jaar is nog niet eens voorbij.

Het gaat steeds beter met de Nederlandse publieksfilm. Twintig procent van alle verkochte kaartjes in de bioscoop was dit jaar voor een Nederlandse film. En het jaar is nog niet eens voorbij.

De stijging is groot, want de 4,7 miljoen verkochte kaartjes betekenen een verdubbeling vergeleken met dezelfde periode in 2010, zo blijkt uit cijfers van de Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten (NVB). Er zijn niet substantieel meer Nederlandse films uitgebracht in 2011. De groei is grotendeels te danken aan de komedie GOOISCHE VROUWEN, die meer dan 1,9 miljoen bezoekers wist te lokken. Verder deden het drama SONNY BOY en de thriller LOFT het erg goed, met elk zo'n half miljoen bezoekers.

Volgens de NVB kan de Nederlandse film aan het eind van het jaar uitkomen op een recordaandeel. Er staat ons nog veel te wachten dit najaar: LOTUS, ISABELLE, NOVA ZEMBLA, DE HEINEKEN ONTVOERING en de openingsfilm van het 31e Nederlands Film Festival: DE BENDE VAN OSS.
Alleen leden van Act kunnen reacties plaatsen.