Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Jeroen Willems (50) overleden
Door vk.nl  |  3 December 2012 20:12 uur
Jeroen Willems (50) overleden Acteur Jeroen Willems is op 50-jarige leeftijd overleden als gevolg van een hartstilstand. Hij zakte vandaag in elkaar tijdens de repetities voor een programma ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van theater Carré in Amsterdam. De voorstelling, waarbij koningin Beatrix bij aanwezig zou zijn, is afgelast.

Willems werd opgeleid aan de Toneelacademie Maastricht, en begon zijn acteercarrière bij Theatergroep Hollandia.

Hij ontving in 1994 de Mary Dresselhuysprijs voor de beste acteur. Voor zijn rol in de korte film Zaanse Nachten (1998) ontving hij in 1999 een Gouden Kalf-nominatie voor de beste acteur. In 2001 ontving Willems opnieuw een Gouden Kalf-nominatie voor de beste acteur voor zijn rol in de speelfilm Nynke (2001). In 2004 werd Willems onderscheiden met de Louis d'Or voor zijn rol in La Musica Twee én voor de voorstelling Brel de Zoete Oorlog van Toneelgroep Oostpool.

In 2010 ontving Willems een Gouden Kalf voor beste mannelijke bijrol voor zijn rol als Claus in Majesteit (2010). Ook speelde hij rollen in de boekverfilming van Zomerhitte van Jan Wolkers en in de Nederlandse dramaserie Stellenbosch. In het theater was Willems te zien met een veelbejubelde voorstelling waarin hij nummers van Jacques Brel zong. De afgelopen 15 jaar trok Willems de wereld over met de solovoorstelling Twee Stemmen.

Hij was dit jaar eregast tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht.

1 reactie(s)

Lars Oostveen5 December 2012 09:18 uur

wat een droevig nieuws...ongelofelijk dat dit zomaar kan gebeuren. de beste acteur van Nederland is heengegaan. rest in peace lieve Jeroen.
Alleen leden van Act kunnen reacties plaatsen.