Nieuws

20 februari 2012

Nieuwe RIF workshops

ACT Nieuws

Geef je nu op voor deze speciale én betaalbare workshops waarbij je aan de slag gaat met spannende, ondernemende en vernieuwende coaches, makers en regisseurs.

RIF (Regisseur in Focus) 
3 maart        Jos Thie (Rain Man, Stadsschouwburg Utrecht)
21 april         Paula Bangels (Wie is er bang voor Virginia Woolf, De la Mar Theater Amsterdam) 
19 mei          Joost van Hezik (Solness, Toneelschuur Haarlem)
2 juni            Gerardjan Rijnders (Oom Wanja, De la Mar Theater Amsterdam)

Jos Thie is artistiek directeur van De Utrechtse Spelen. In seizoen 2010-2011 regisseert hij Hamlet en de opera Orfeo ed Euridice. Eerder regisseerde hij bij De Utrechtse Spelen The Beauty Queen of Leenane en De Ingebeelde Zieke. Voor zijn komst naar Utrecht was Jos Thie als regisseur en artistiek leider onder meer actief in Groningen (Werk in Uitvoering, Grand Theatre), Rotterdam (RO Theater) en Friesland (Tryater, Oerol). Daar bouwde hij zijn reputatie op als deskundige op het gebied van locatietheater. Als freelance regisseur werkte Jos Thie onder meer met Mini & Maxi, Dogtroep en Jochem Meyjer.

Paula Bangels Actrice, regisseur en oprichter van  De Spelerij.  Ze behaalde haar master als actrice in 1992 aan de acteursopleiding in Brussel. Vrij snel ging ze naar Utrecht waar ze 12 jaar verbonden was aan de Paardenkathedraal. Eerst als actrice, later als regisseur. Ze regisseerde o.a. Paris Texas , Tsjechov en Tsjechov,  De Vader , Closer, Nachtwake en Bedrog. Ook paradevoorstellingen Bedankt Lieve Ouders , anaytime anyplace anywhere en Kassa! Bij NTGent speelde ze in De kat op een heet zinken dak en regisseerde er De Tramlijn die verlangen heet en Bloedbruiloft. Maar ook bij Theaterproductiehuis zeelandia maakte ze Mathilde, met de voor de Louis D’or genomineerde Louis Van Beek, deze voorstelling werd in 2011-2012 hernomen en maakte een grote tournee door het land. Terug in Vlaanderen richtte ze in 2009 haar eigen gezelschap De Spelerij op. Het door haar geregisseerde Othello en Frederik  werden in Vlaanderen lovend ontvangen. De voorstellingen zijn volgend seizoen ook in Nederland te zien. Zij regisseerde voor Hummelinck Stuurman dit seizoen Wie is er Bang voor Virginia Woolf?
 
Joost van Hezik studeerde af  in 2010 aan de regieopleiding Amsterdam met de voorstelling Kliché. Na het einde is de eerste voorstelling bij Toneelschuur Producties. “Na het einde is in alle opzichten een aanrader en verdient absoluut een tournee in het volgend seizoen.”- Haarlems Dagblad. Na zijn succesvolle debuut voorstelling Na het einde maakt Joost van Hezik dit seizoen opnieuw een voorstelling: een bewerking van Bouwmeester Solness (werktitel) van Henrik Ibsen. 

Gerardjan Rijnders is in binnen- en buitenland een veelgevraagd theatermaker. Van 1987 tot 2000 was hij artistiek leider van Toneelgroep Amsterdam, waar hij vele spraakmakende producties maakte. Incidenteel regisseerde hij bij het Deutsches Theater (Berlijn) en bij Schauspiel Bonn. Naast regisseur is Gerardjan Rijnders ook auteur, met meer dan twintig titels op zijn naam, en soms ook acteur. Sinds 2000 is hij freelance theatermaker. Voor Hummelinck Stuurman regisseerde Rijnders o.a. Wie is er bang voor Virginia Woolf?, De Meeuw (2011), Oom Wanja (2012) en De Kersentuin(2013). Wat is een RIF precies?
Op informele wijze kennismaken met een regisseur. Waarbij zowel de desbetreffende regisseur als de deelnemende acteur(s) elkaar kunnen leren kennen zodat een ieder zijn horizon kan verbreden. Overdag een korte maar intensieve workshop om de werkwijze, visie, passie van de regisseur te ontdekken voorafgaand aan zijn/haar voorstelling, die we in de avond gezamenlijk zullen zien.
 
Opzet workshop RIF
10.30                   inloop, koffie/thee
11.00-13.30       start workshop 
13.30- 14.00      lunch
14.00-17.30       workshop
17.30-20.00       gezamenlijk eten met de regisseur  
vanaf 20.00        voorstelling en nagesprek

Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, max. 8 deelnemers per workshop. De kosten per workshop zijn €35,- (incl. voorstelling). 

Pilot workshop met Marina Wijn
Vier maandagavonden 12,19 maart en 2 ,16 april van 18:00 tot 22:00

Marina Wijn studeerde Theaterwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studie in 2001 kwam ze in contact met Kemna Casting en heeft daar acht jaar in vaste dienst gewerkt. In 2009 werd het tijd voor iets nieuws en daarom is ze als freelancer gaan werken. Nog steeds cast ze haar film en televisie projecten in samenwerking met Kemna Casting, maar in eigen beheer. Daarnaast coacht ze professionele acteurs en geeft ze trainingen. Niet alleen voor de camera, maar ook in ‘hoe acteurs zichzelf kunnen presenteren.’ 

De workshop van Marina Wijn  bestaat uit 4 dagdelen waarin de volgende onderdelen aan bod komen:
– Hoe presenteer je jezelf aan de markt? Plan van aanpak maken & actie ondernemen
– De drempel verlagen tussen jou en de castingbureaus, regisseurs en producenten
– scenes spelen voor de camera en feedback krijgen
– Tools om veranderingen door te voeren en je gedachten om te zetten.

Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, max. 8 deelnemers. Omdat het een pilot is zijn de kosten voor de vier maandagavonden workshop nu voor maar  €150,00 !!
 
Opgeven voor de RIF workshops en/of de workshop van Marina Wijn? 
Mail dan het volgende naar actnascholing@acteursbelangen.nl:
– een korte motivatie
– cv
– contact informatie (adres, telefoon nummer en lidmaatschapsnummer ACT)

Je aanmelding wordt alleen in behandeling genomen als er aan alle drie de onderdelen is voldaan.

Wees er snel bij want vol is vol!  

Laatste nieuws