Nieuws

8 maart 2015

Nieuwe ACT workshops in maart en april

ACT Nieuws

In maart en april organiseert de Nascholingscommissie weer nieuwe ACT Workshops; enerverende workshops en masterclasses met bijzondere theater- en filmprofessionals. DE kans om je vakmatig te verbreden en kennis te maken met nieuwe film- en theaterprofessionals en hun werkwijze en technieken. Schrijf je snel in want voor elke workshop zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

16 maart: Marjolijn Touw
Marjolijn Touw is musicalster, zangeres, actrice en regisseuse. Ze heeft haar opleiding gevolgd aan de Akademie voor Kleinkunst in Amsterdam. In het theater was zij de afgelopen seizoenen te zien in grote musical producties als Liitle Mermaid (Ursula), Petticoat (Mevrouw van Rooden), Mary Poppins (Miss Andrews) en Ciske de Musical (Moeder Vrijmoeth). In 2013 speelde zij enkele maanden de rol van Frederique Weber in Goede Tijden Slechte Tijden. Ze leent haar stem regelmatig aan tekenfilmseries op televisie en in de bioscoop of regisseert andere stemmen voor dergelijke producties.

Omschrijving workshop
Marjolijn: De scheiding tussen toneel­- en musical­acteurs, zoals die er vroeger was, bestaat allang niet meer. In mijn workshop werk ik met de acteur aan de bewustwording van zijn of haar uitvoering van een gezongen repertoire. Hoe gebruik je je stem en je emotie vanuit het karakter en geef je een eigen wending aan een bestaand lied. Ik werk aan houding en stemgebruik met als gewenst resultaat dat er meer zelfvertrouwen komt op het gebied van gezongen repertoire.

Opzet workshop:
19.00 inloop, koffie/thee
19.30 start workshop 
22:30 einde workshop

De kosten voor deze workshop zijn €40,-. Maximaal 10 deelnemers. 

28 maart: Willibrord Keesen
Naar aanleiding van de voorstelling “Beton” van Rob de Graaf door het gezelschap Keesen en co zal regisseur Willibrord Keesen een workshop geven. In 1989 richtte regisseur Willibrord Keesen het theatergezelschap op dat sinds 1998 de naam Keesen&Co draagt. Willibrord Keesen: “Je zou kunnen zeggen dat een kenmerk van mijn werk is: het spel van echt en onecht. Elk mens heeft een radar voor de duizenden signalen die we voortdurend, al dan niet bewust, allemaal uitzenden. Elk mens heeft een voelhoorn om bij de ander af te lezen wat die wil, wat die probeert uit te stralen of te verbergen. Ik streef er naar dat je in de voorstellingen van Keesen&Co op dezelfde manier naar gedrag kunt kijken als in het ‘echte’ leven. Dat je zintuigen door naar de voorstelling te kijken gescherpt en geprikkeld worden.”

Opzet workshop:
13.00 inloop, koffie/thee
13.30 start workshop 
18:30 einde workshop
19.00-21.00 gezamenlijk eten met Willibrord Keesen (op eigen kosten)
vanaf 21.00 voorstelling en nagesprek

De kosten voor deze workshop zijn €45,- (incl. voorstelling). Maximaal 8 deelnemers. 

20 april: Remy van Heugten
Naar aanleiding van zijn film Gluckauf zal filmregisseur Remy van Heugten een workshop geven. Van Heugten studeerde in 2004 af aan de Amsterdamse Filmacademie. Sindsdien regisseerde hij verschillende films en series, zoals De Fractie en Valentino. Gluckauf is zijn nieuwste film.

Van Heugten over zijn film: “Ik wil met Gluckauf vooral laten zien wat er mis kan gaan met mensen wanneer een goede opvoeding ontbreekt”. Van Heugten heeft voor deze film vooral geput uit ervaringen uit zijn jeugd in de Oostelijke Mijnstreek. “Gluckauf” vertelt het verhaal van Jeffrey die ontdekt dat zijn vader een grote schuld heeft bij een onderwereldfiguur. Jeffrey besluit zijn vader te helpen. 

Opzet workshop:
10.30 inloop, koffie/thee
11.00 start workshop 
17:30 einde workshop
18.00-21.00 gezamenlijk eten met Remy van Heugten (op eigen kosten)
vanaf 21.00 film en nagesprek

De kosten voor deze workshop zijn €50,- (incl. film). Maximaal 6 deelnemers. 

Aanmelden
Aanmelden voor een workshop doe je door z.s.m. naar actnascholing@acteursbelangen.nl het volgende te mailen:

  • een korte motivatie
  • cv
  • contactinformatie (adres, telefoonnummer en lidmaatschapsnummer ACT)

Wees er snel bij want vol is vol!!

Laatste nieuws