Nieuws

11 juni 2020

Nieuw: Cultuurmakersfonds voor professionele makers zonder meerjarige subsidie

Algemeen

Professionele makers (stichtingen of collectieven) in de beeldende kunst, theater, film, dans, muziek en letteren (performance, lezing) die géén meerjarige subsidies van overheden of overheidsfondsen ontvangen, kunnen vanaf vandaag een online aanvraag indienen.

Het Cultuurmakersfonds biedt makers steun om een nieuw project te starten en een impuls te geven aan het huidige culturele aanbod zodat de kunst ondanks de coronacrisis in beeld en in ontwikkeling blijft. Hiervoor is op dit moment twee miljoen beschikbaar dankzij de voorlopige opbrengst van het burgerinitiatief #Doemeemetjeaow en een anonieme schenking.

Twee miljoen

Met op dit moment een budget van twee miljoen euro is het online aanvraagloket van het Cultuurmakersfonds te vinden op www.cultuurfonds.nl/voorwaarden-cultuurmakersfonds. De regeling is bedoeld voor professionele makers die door de huidige crisismaatregelen hard zijn geraakt. Stichtingen en collectieven kunnen geld aanvragen om nog dit jaar een project te realiseren dat qua inhoud, oorsprong en/of opzet gerelateerd is aan de coronacrisis. De aan te vragen bedragen variëren van minimaal € 5.000 tot maximaal € 50.000.

Kijk hier voor alle informatie

Laatste nieuws