Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Nick Golterman
Nick Golterman
Nick Golterman is geboren in Nieuwegein op 12 april 1992. Van jongs af aan wist hij wat hij wilde worden: "Acteur en cameraman". Op de middelbare school maakte hij (voornamelijk samen met zijn tweelingbroer Leon Golterman) films met zijn vrienden, die hij inzond voor het Nationaal Film Festival voor Scholieren (het NFFS). Ook speelde hij elk jaar in de schoolmusical. Op zijn 17e schreef en regisseerde Nick de film "Day 42" waarin hij zelf ook de hoofdrol speelde. De film werd op het Nationaal Film Festival voor Scholieren bekroond met de prijs voor “Beste fictiefilm voor de bovenbouw” en de publieksprijs. In de jury zaten onder anderen Sylvia Hoeks, Martijn Lakemeier en Sallie Harmsen, Johanna Terstegen en Eddy Terstall. De film deed ook mee aan het internationale filmfestival Camera Zizanio in Griekenland, en won daar de prijs voor “Beste film”.

Vanaf september 2012 volgt Nick de filmacteur-opleiding op het Mediacollege Amsterdam (ook bekend als de Hugo Metsers-opleiding en FAAAM), deze studie volgt hij in de avond om overdag te kunnen werken in de filmwereld.

Nick speelde rollen in o.a. “Bro's Before Ho's” van Steffen Haars en Flip van der Kuil, “Stuk” van Steven de Jong en "Wonderbroeders" van Johan Timmers. Daarnaast speelde hij gastrollen de series "Danni Lowinski", "Goede Tijden Slechte Tijden", "Taart" van Tallulah Schwab en "Komt een Man Bij de Dokter" van Allard Westenbrink.

Daarnaast speelde Nick een van de hoofdrollen in een nieuwe serie "Max en Billy's: The Drill Machine Girl" geregisseerd door Ivan Lopez Nunez (My Life on Planet B, Pijn). De serie is vanaf september 2013 uitgezonden op Veronica en is genomineerd voor een International Digital Emmy Award.

Nick speelt de hoofdrol in de film "De Overkant" van Marnix Ruben. Nick speelt de rol van de jonge Freek de Jonge.