Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Nanette Edens
Nanette Edens
http://nanetteedens.nl

Komend seizoen 2018/2019 te zien in o.a.:
De 8-delige online dramaserie FENIX van KPN-PRESENTEERT'(regie: Shariff Korver), release voorjaar 2018, de telefilm GELUKZOEKERS (regie: Hanro Smitsman) van de VPRO (voorjaar 2018) en op het toneel in een tekst van Peter de Graef in regie van Madeleine Matzer bij Matzerproducties.

Lichting 1994 acteursopleiding Arnhemse Toneelschool (ArteZ).
Speelt o.a. bij het Theater van het Oosten, Art & Pro, de Theatercompagnie en het Nationale Toneel. Als acteur onderzoekt ze zoveel mogelijk facetten van het vak; regisseert o.a. toneelschool-producties en staat in 2004 Lodewijk de Boer bij als regieassistent (JONA, DE NEEZEGGER van het Willem Breuker Kollektief).

Vanaf 2005 speelt ze in alle regies van Olivier Provily bij ZTHollandia/Het Zuidelijk Toneel (o.a. 4.48 PSYCHOSE van Sarah Kane). Ook werkt ze daar met Matthijs Rümke, Peter de Graef, Gerardjan Rijnders en Rob Ligthert, Marcel Osterop en Leen Braspenning. Frans Strijards schrijft voor haar de monoloog HÉ JIJ DAAR... en tekent daarbij voor de regie.

COLOMBINA-winnares 2010 (rol: Weduwe Edens in AMORA van Peer Wittenbols. regie: Rob Ligthert).

Na zo'n acht jaar Het Zuidelijk Toneel ('05/'14) speelt Nanette o.a. bij Theatergroep Suburbia (NACHTVLUCHT 2015) en ZEP theaterproducties (HAMLET 2016).

Filmdebuut: LANDJE, Nieuwe Lola van de VPRO 2007 (regie: Danyael Sugawara).
TV werk: o.a. PETTICOAT (regie: Thomas Korthals Althes en Pim van Hoeven) en PENOZA II (regie: Diederik van Rooyen), FLIKKEN MAASTRICHT en FLIKKEN ROTTERDAM (regie: Pieter van rijn en Martin Schwab).


Ze geeft jaarlijks les tijdens de audities op ArteZ en aan derdejaars Makers en vierdejaars Acteurs op theaterschool De Trap.

(foto Claudia Kamergodski)