Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Michael Muller
Michael Muller
Michael Muller (1990) studeert in 2018 af aan de Arnhemse Toneelschool. Hij speelde in de films 170 Hz, GILLES en Wentelteefje. 170 Hz werd bekroond met een Gouden Kalf Publieksprijs voor ‘Beste Film’. In het theater was hij te zien bij Toneelgroep Oostpool in Romeo & Julia van Marcus Azzini en in Normale Gewone Mensen van Olivier Diepenhorst, met wie hij al eerder samenwerkte aan de voorstelling Decadence. Tijdens zijn opleiding aan de toneelschool werkte hij samen met Nina Spijkers aan The Squad bij de Toneelschuur en speelde hij bij Halfweg! van Het Nationale Theater, onder begeleiding van Sanne den Hartogh, het stuk Dood van een Handelsreiziger.

Hij begon zijn carrière al op jonge leeftijd bij het Jeugdtheater Hofplein en speelde daarnaast in verschillende theaterproducties als Elisabeth, Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer? en Pietje Bell. Later tourde hij het land door met André van Duin en speelde in verschillende voorstellingen van het M-Lab; Urinetown, The Wild Party en Ja Zanna, Nee Zanna. Urinetown werd bekroond met de John Kraaijkamp Award voor ‘Beste Kleine Productie’. Bij DOX speelde hij in de voorstellingen I Have A Dream van Marjan Barlage en YOLO...ofzo van George Tobal en Kasper van Scholten. Ook speelde hij in de Russische korte film What Do You Want From Me?! van Vladimir Epivantsef en de drieluik Lights van Milan Suring.

Naast acteren is Muller ook theatermaker. In samenwerking met Ziarah Janssen maakte en speelde hij in de voorstellingen Neem Jij Applaus? (M-Lab), Ella (Over ‘t IJ Festival) en AAN (Georgies Wundergarten)