Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Merel Baldé
Merel Baldé
Merel Baldé (Dordrecht, 1991) studeerde in 2014 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Na het behalen van haar diploma speelde ze o.a. de vrouwelijke hoofdrol in Soldaat van Oranje - De Musical, de toneelvoorstelling Kuyper & Wilhelmina, de Duitstalige voorstelling die Hermannsschlacht en de kinderparadevoorstelling Kwispelsteertje.
Op televisie was Merel te zien in Klokhuis, Flikken Maastricht, De Meisjes van Thijs en in de film All You Need Is Love.

In 2018 besloot Merel de stap te maken naar de popmuziek. Op Valentijnsdag bracht ze onder de naam MEROL haar eerste EP BOTER uit en videoclip bij het nummer IK WIL EEN KIND VAN JOU onder regie van Dominique Michelle Gimberg (Tongen, Vlam). Daarnaast volgden de singles LEKKER MET DE MEIDEN, KERST MET DE FAM en HOU JE BEK EN BEF ME.

Merel werkt ook als stemactrice en heeft verschillende animatieseries ingesproken waaronder The Loud House, Guardians of The Galaxy, Scooby Doo en de bioscoopfilms Ballerina, Pieter Konijn en The Emoji Movie.