Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Melody Klaver
Melody Klaver
Klaver is geboren en getogen in Amsterdam/Abcoude.
Op twaalf jarige leeftijd speelde ze haar eerste hoofdrol in de afstudeerfilm ‘Mijn zusje Zlata’ van de Nederlandse Filmacademie (2003). Twee jaar later speelde ze de hoofdrol in de film Diep: de 14-jarige Heleen. Voor deze rol werd ze genomineerd voor een Gouden Kalf op het Nederlandse Filmfestival in Utrecht. Hiermee werd ze de jongste genomineerde ooit voor een Gouden Kalf. Voor dezelfde rol ontving ze de Tudor Award voor beste buitenlandse actrice op het filmfestival van Genève.

In 2005 speelde ze Kiki in het art-house drama Langer Licht.
In 2006 was Klaver te zien als Debby in de jeugdfilm Afblijven. De film won Platina en Goud. Daarna was ze te zien in De Daltons ‘zeven jaar later’ en in de Filmacademie-film Rollercoaster. In 2008 was te zien in de 11-delige jongerenserie Roes.

In de zomer van 2008 haalt Klaver haar VWO-diploma op het Sint Nicolaas Lyceum in Amsterdam.
Eind 2008 was ze te zien in de film Oorlogswinter. De film won Platina en Goud. Ze won voor deze rol een Rembrandt Award voor Beste Nederlandse actrice, gekozen door het Nederlandse publiek. Begin 2009 was ze, als Pauline Bestevaer, te zien in De hoofdprijs, een 12-delige dramaserie van SBS6.

In de zomer van 2010 begon Klaver haar studie aan de acteursopleiding van de Toneelacademie in Maastricht.
In 2010 ging de film Schemer in première, waarin ze één van de hoofdrollen vertolkt. In hetzelfde jaar was ze te zien in de korte tv-film ‘Life is Beautiful’. Een jaar later was ze te zien in de tv-serie Van God Los in de aflevering ‘Bitchfight’ als Rochelle. En in 2013 tourde ze door Nederland met de jeugd voorstelling ‘Scars’ van Theater Utrecht.
In juni 2014 studeerde ze af aan de Toneelacademie Maastricht en won ze de Kemna Award op het ITS Festival voor de beste en meest belovende student van Nederland en België.

Begin 2015 was Klaver te zien als Shelly in de nieuwe romantische serie ‘ -Zij hoort bij mij- B&B’ van Net5.
In Februari 2016 draaide de film ‘Brasserie Valentijn’ in de Nederlandse bioscopen. Klaver speelde daarin de rol van Kelly.
In de zomer van 2016 draaide ze voor de One-Night-Stand film 'Hoe het zo kwam dat de Ramenlapper hoogtevrees kreeg', voor de telefilm 'Silk-Road' en voor de Engelstalige kortfilm 'To Catch a Fly' die op het NFF 2017 in premiere is gegaan.
In 2017 speelde ze mee met een Regiesessie van de Tekstsmederij in het Bellevue theater en filmde ze voor diverse filmproducties en televisie-gastrollen.
Begin 2018 kwamen de telefilms 'Het Hart van Hadiah Tromp' en 'Gewoon Vrienden' op tv waarin ze te zien was.

Eind 2017 heeft ze een paar maanden in Kroatië gezeten voor de opnames van de nieuwe (internationale) speelfilm van Ben Sombogaart, waarin ze de hoofdrol vertolkt. Een meeslepende film gebaseerd op een waargebeurd verhaal, geproduceerd door Rinkel film en in co-productie met België en Italië. Rafaël komt in Oktober 2018 in de Nederlandse bioscopen en is inmiddels al voor vijf internationale filmfestivals geselecteerd en in de prijzen gevallen, waaronder op het filmfestival in Caïro, Brussel en Pula.

Momenteel is ze aan het draaien voor de nieuwe KRO-NCRV serie 'Ik weet wie je bent', geregisseerd door Hanro Smitsman, met wie ze al eerder de alom geprezen film 'Schemer' draaide.

Daarnaast is ze volop zelf bezig met schrijven, ontwikkelen en het realiseren van (korte) films en ideeën.