Nieuws

23 juni 2015

Masterclass Ivana Chubbuck groot succes

ACT Nieuws

Op zaterdag 6 juni en zondag 7 juni gaf acteergoeroe Ivana Chubbuck een masterclass aan 16 ACTleden. In de zaal zaten 100 belangstellenden. Het was een zeer inspirerend weekend. De deelnemers hebben het weekend als volgt ervaren:

Ivana creëert vanaf aanvang een open en intieme werksfeer waardoor je als acteur alles kan en vooral wil geven. En dat zie je terug in het spel.
GONNY GAAKEER

 

Het weekend was echt een eye-opener. Ik was eerst erg sceptisch over de substitutions, maar heb nu met eigen ogen gezien en zelf ervaren dat haar methode heel goed kan werken. Als je je er maar volledig aan over geeft. Wat een bijzondere vrouw en wat ben ik blij dat ik dit mee heb mogen maken. Ik ga hier zeker nog heel veel aan hebben in mijn carrière en ik hoop dat ik hier meer les in kan krijgen. Dit is namelijk iets wat je moet blijven bijhouden. Je moet blijven zoeken en uitproberen. We hebben er nu even van mogen proeven, maar dit smaakt naar meer.
JORD KNOTTER

Ivana kijkt dwars door je heen en vertelt je wat jij nu nodig hebt om een scene te laten werken,
je spel te verdiepen, je hoop te geven voor je personage. Ze laat je een scene besturen. Je analyseert heel diep en dat levert daarna veel mogelijkheden op voor je spel alsof je en rijk palet krijgt waaruit je kan kiezen. Het geeft een stevig fundament om op verder te bouwen en het personage van jou te maken zodat iedereen zich ermee kan identificeren. De dingen die ze zegt zijn universeel en raken iedereen. Ik heb er het afgelopen 1/2 jaar meer werk door gekregen ( na de masterclass in oslo)
ELISA VAN RIESSEN

Ivana’s lessons made me reconsider the approach of my acting, during the masterclass I was balancing on the edge of making a ‘life changing’ decision. Because, by making her method my truth, even if it for some reason would not effect my profession (which is hardly possible) it did make me see (and will continue doing so) myself and others surrounding me from a whole different perspective.
SIGRID TEN NAPEL

Ik was al bekend met de techniek en het was echt geweldig om les te krijgen van Ivana Chubbuck zelf. Ze is streng en doelgericht, heeft precies door wanneer iets werkt voor jou of niet en heeft mij alleen maar weer nieuwe dingen doen inzien, als actrice, maar ook als mens. Door te kijken naar de acteurs in de andere scenes leer je zelf zien wanneer iets wel en/of niet klopt in de scene. Ontzettend bruikbaar om vervolgens in je eigen werk toe te passen. Belangrijkste les dit weekend was toch denk ik dat je nooit bent uitgeleerd. Er zijn altijd weer nieuwe dingen te ontdekken, iets dat mij weer een enorme positieve drive en blik op het acteervak heeft gegeven.
CLAIRE SCHUYFFEL

Dank je wel voor het fantastische weekend. Ik ben nog steeds aan het nagenieten en kan niet wachten om weer aan de slag te gaan met de techniek. Het boek ligt naast mijn bed en ik weet zeker dat we de vruchten gaan plukken van deze bijzondere ervaring.
VINCENT LODDER

Ik vond het een geweldig inspirerend weekend. Ivana heeft een scherpe en analyserende geest. Haar twaalf stappen theorie vind ik in zo verhelderend omdat je je weer eens realiseert dat wat je als acteur doet (objectives, substitution, doings etc. ) eigenlijk een samenhangend geheel is. Natuurlijk was ik al bekend met de “method”. Ik heb ooit een soortgelijke workshop met George Loros gedaan maar dit was veel intenser. het emotional diary vond ik werkelijk een vondst, iets wat ik zeker af en toe zal proberen te gebruiken. Hoe het mij als acteur heeft geholpen, tja, ik voelde me als acteur uitgedaagd en dat is altijd een goed ding. En ik zag dat dat ook bij anderen gebeurde. Er ontstaat iets als ‘je eigen grenzen opzoeken en durven te overschrijden’. Achteraf heb ik dan het gevoel iets bijzonders te hebben ervaren.
BARTHO BRAAT

 

Laatste nieuws