Nieuws

2 juli 2012

Masterclass Elsie de Brauw

ACT Nieuws

Ook dit jaar organiseert de nascholingscommissie in samenwerking met het Theaterfestival een tweedaagse masterclass. Tweevoudig Theo d’Or winnares Elsie de Brauw zal de deelnemers meenemen op een ontdekkingstocht in teksten. De focus van de masterclass ligt op de interpretatie van teksten of beter gezegd: van alle woorden in de tekst. Als geen ander kan Elsie de Brauw emoties voelbaar maken, maar alles draait om interpretatie van de tekst. Hoe geef je elk woord precies de juiste lading? Ze speelde oa bij ZT Hollandia, Toneelgroep Amsterdam en NTGent. Daarnaast speelde ze in films en televisieseries. Voor haar rol in de film Tussenstand werd ze bekroond met een Gouden Kalf. Afgelopen jaar won Elsie voor de tweede keer een Theo d’Or voor haar rol in GIF van NTGent. De jury roemde haar omdat zij ‘met minimale middelen een diepe essentiële ontroering teweeg weet te brengen’.

De Masterclass
Tijdens de eerste dag is er een algemene les en wordt er gewerkt met teksten uit GIF. Wie ben je, wat is je verhouding tot elkaar en wat is het verhaal? De tweede dag is open voor publiek. Op deze dag wordt er gewerkt aan Griekse teksten. Deze staan zo open voor interpretatie dat ze zich perfect lenen voor deze workshop. De woorden zijn van zo’n grote betekenis dat je ze juist van lading moet voorzien en precies moet weten wat je zegt. 

De masterclass vindt plaats op 7 en 8 september van 11.00 – 17.30 in De Balie in Amsterdam. De kosten zijn € 100,- voor 2 dagen (incl. lunch). Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar: Max. 10 deelnemers.


Opgeven doe je door voor 10 augustus het volgende te mailen naaractnascholing@acteursbelangen.nl

– een korte motivatie
– cv met foto
– contact informatie (adres, tel nummer en lidmaatschapsnummer ACT)

Je aanmelding wordt alleen in behandeling genomen als er aan alle drie de onderdelen is voldaan!

Laatste nieuws