Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Marloes IJpelaar
Marloes IJpelaar
MARLOES IJPELAAR
IJpelaar werkt als actrice en schrijfster voor Club Lam, in juni 2018 studeerde zij af als actrice op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Op de opleiding had ze naast het acteren al een grote interesse in schrijven. Bij Club Lam heeft ze dan ook naast actrice de rol van schrijfster op zich genomen. Marie Antoinette is haar eerste volledige voorstelling die ze zelf heeft geschreven. Als actrice speelde in voorstellingen van oa. schrijver en regisseur Koos Terpstra, Roeland Hofman, Anneke Sluiters (begeleiding van warme winkel) en in collectief verband met Manja Topper (Doodpaard). Samen met Nader Farman (Lecoq Parijs) maakte zij de voorstelling Lady Into Fox. Afgelopen jaar was ze te zien in de nieuwe NPO serie Tagged. Ook presenteerde zij meerdere afleveringen voor de campagne van ANWB Experts. Ze zingt en schrijft eigen nummers als Schwempie.

Samen met Ella Kamerbeek richtten zij Club Lam op. Ella Kamerbeek: "Marloes IJpelaar heeft een grote mond, maar nog een veel groter hart. Ze speelt met volle overtuiging en zorgt ervoor dat de mensen om haar heen in volle overtuiging met haar mee kunnen. Marloes is een intelligente, veelzijdige en scherpe maker en speler."

CLUB LAM
Club Lam (2018) is een nieuw, all-female theatercollectief uit Utrecht. Met een frisse blik en eigen teksten beuken ze door glazen plafonds en verwoesten vastgeroeste rollenpatronen op zoek naar een uniek vrouwelijk perspectief. Van twee toiletdames (Politiek Wanhoop, 2018) tot de instafamous Marie Antoinette (Let Them Eat Cake, 2019) en een Maria Magdalena met millennial issues (Die All Ready, 2020); Club Lam laat vrouwen aan het woord.

Let Them Eat Cake
De jonge Franse koningin Marie Antoinette wordt terecht gesteld voor haar wandaden.
“Ik word onthoofd. Nou en? Het maakt mij een focking legende.”
In coproductie met Dood Paard. Première 5 juli 2019, Over het IJ Festival in Amsterdam.

Die All Ready
Maria Magdalena, moeder Maria en de heilige Johanna waken bij het kruis.
“Gewoon een steen naar z'n hoofd, dan is 't zo voorbij. Hij hangt daar al dagen! Je kan de natuur toch een handje helpen?”
Première 6 februari 2020 in Theater Kikker in Utrecht.

Club Lam bestaat uit de makers Ella Kamerbeek, Marloes IJpelaar en Ayla Satijn. Ze worden ondersteund door de zakelijk leider Margot de Sera.