Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Marlies Bosmans
Marlies Bosmans
Marlies is geboren op 12 oktober 1992 in Mol . Op haar dertiende begon ze de opleiding woord-drama aan De Kunsthumaniora in Antwerpen. In 2012 werd ze aangenomen op de Amsterdamse toneel-en kleinkunstacademie.

Ze liep in haar laatste jaar stage bij ’t Arsenaal in de voorstelling ‘Het kraken van de maan’. Na het behalen van haar diploma speelde ze onder andere bij: Het Zuidelijk Toneel, Theater De Generator en in de locatievoorstelling ‘Bleekneusjes’ van Stichting Mediaridders. In het voorjaar van 2019 was ze te zien in 'Beginners' van Theater Malpertuis en maakte ze de voorstelling 'Liefde voor het leven' bij Het Gevolg. In het najaar van 2019 speelde ze mee in Fort Europa van Matzer theaterproducties en schreef ze de kerstvoorstelling 'Hemels Haarlem' in opdracht van de stadsschouwburg Haarlem. In 2020 Zal Marlies te zien zijn in 'Uw eigen kersentuin' dat in première gaat op het Karavaanfestival.

Marlies had gastrollen in verschillende series en films waaronder Vermist, Witse, De Elfenheuvel en Soof 3. Naast theater en televisie doet ze veel stemmenwerk. Ze speelde hoofdrollen in onder andere de films: ‘Belle en het beest’, ‘Julius in Winterland’ en 'De Notenkraker' en in de series: ‘Girl Meets World’, ‘Sisters’, ‘Go Jetters’ en 'Power Rangers'. Sinds 2018 is Marlies ook de vaste voice-over van Disney Jr.