Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Mark Rietman
Mark Rietman
Mark Rietman studeerde af aan de Toneelschool Amsterdam en heeft sindsdien een droomcarrière.

Voor zijn rol in Raak me aan (2005, Het Toneel Speelt) won hij de Louis d'Or, de jaarlijkse prijs voor de meest indrukwekkende mannelijke acteursrol. Ook werd hij genomineerd voor maar liefst vier Louis d’Ors, voor Strange Interlude (2003, Nationale Toneel), Het Wijde Land (2006, De Theatercompagnie), Ghetto (2009, Het Toneel Speelt) en Gekluisterd (2011, Het Nationale Toneel).

De afgelopen jaren was hij bij Het Nationale Theater te zien in Race, Little Foxes, Een Helse Komedie, The Nation, De Hereniging van de Twee Korea's, Ondine en De Revisor. Voor die laatste voorstelling werd Mark genomineerd voor de Arlecchino.

Mark is gelauwerd voor zijn rollen in diverse films en tv-series. Zo speelde hij hoofdrollen in I.C. en Wilhelmina. Voor zijn rol in Vuurzee ontving hij in 2010 een Academy Award en voor zijn rol van Kiet in Oud Geld ontving hij twee Gouden Beelden, in 1998 en 1999.

De afgelopen jaren was Mark op televisie te zien in series als Heer & Meester, De Jacht, Riphagen en Suspects.

Op het witte doek speelde hij rollen in Ober, De Verbouwing, Loenatik te gek!, Familieweekend, Brasserie Valentijn en Hartenstrijd.

In 2018 is Mark te zien in de films Mannen van Mars, Catacombe en Heer en Meester - de Film. Ook speelt hij een hoofdrol in de televisieserie Zuidas.

Voor Het Nationale Theater speelt Mark in seizoen 2018/2019 in We zijn hier voor Robbie en Amadeus. Tevens komen er in 2019 twee films met Mark uit: Bloody Marie en April, May en June.