Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Marjolein Keuning
Marjolein Keuning
Geboren te Vlaardingen. Zangeres en actrice Marjolein Keuning studeerde zang (lichte muziek) aan het Rotterdams Conservatorium. Speelde Grizabella in de musical “Cats” in Hamburg, waarna ze in 1989 het diploma uitvoerend en docerend musicus behaalde.

Speelde in de show “Chicago”, en met een beurs van (toen) WVC werd haar een acteerstudie in Los Angeles mogelijk gemaakt, waar zij aan het beroemde Lee Strasberg Institute studeerde, en verdere zang coaching kreeg.

Terug in Nederland speelde ze in “Les Misérables” en begon rollen te spelen op televisie, onder meer in “Bureau Kruislaan”, “Recht voor zijn Raab” en “Vrouwenvleugel”

Vanaf deze tijd ontwikkelde ze zich op zowel acteer- als musical en solozang gebied.

Ze speelde voor het Ro theater en was onderdeel van de vaste cast in “Onderweg naar Morgen”.

Van1997 t/m 2001 presenteerde Marjolein met veel succes het KRO programma “Het Gevoel Van..” , en speelde zij 4 seizoenen lang in de politieserie ‘Russen” voor de publieke omroep.]

Van 1997 t/m 2001 presenteerde Marjolein met veel succes het KRO programma “Het Gevoel Van..” , en speelde zij 4 seizoenen lang in de politieserie ‘Russen” voor de publieke omroep.

Leading lady bij Novomundo in Studio 21 bij Wentink Events, was een volgend project, waarna zij weer de Nederlandse theaters inging met het theaterconcert ‘More Musical Strings’, en ‘Hollywood Strings’ olv Max Smeets.

In 2008 ontwikkelde, en tourde, ze met een eigen solovoorstelling, genaamd ‘Turf’. Hiernaast speelde zij in de Heineken Ontvoering, en deed diverse gastrollen.

Sinds september 2008 is Marjolein tevens te zien in Goede Tijden, Slechte Tijden in de rol van Maxime Sanders