Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Lotta Sophie Bakker
Lotta Sophie Bakker
Lotta Sophie Bakker (23) is zangeres & actrice.
De liefde voor muziek was bij haar al op jonge leeftijd aanwezig, na het zien van ‘de meisjes van Mussolini’ (Orkater) begon ook de liefde voor het theater te groeien. Daarom begon zij in 2011 aan de Toneel & Kleinkunstacademie in Amsterdam.
In 2015 maakte Lotta Sophie de voorstelling ‘Hour of the Wolf’ in samenwerking met actrice & tekstschrijver Lauretta van de Merwe en pianist & componist Tijn Wybenga. ‘Hour of the wolf’ is een stuk over de angst en melancholie van de wakker liggende mens, een indrukwekkende theatervoorstelling met Engelstalige songs. Zij studeerde in ditzelfde jaar af met de voorstelling ‘Baal’ onder regie van Tatiana Pratley.
Afgelopen najaar was zij te zien in de kerstvoorstelling ‘Loes & Marlie’ van Brigitte Kaandorp en Raymonde de Kuyper en van februari tot en met juni speelde zij in de voorstelling ‘Sky’. Daarnaast speelde Lotta Sophie afgelopen jaar in de (friestalige) tv serie ‘De koers’, en in de films ‘Ik geloof dat ik gelukkig ben’, ‘Ja Ik wil!’, en ‘One at a time’.