Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Linda Jacobsen
Linda Jacobsen
Al tijdens haar studie op het ArtEZ Conservatorium in Arnhem, waar ze in 2013 als zangeres van afstudeerde, was ze veel bezig met acteren. Sinds 2014 zingt en acteert ze bij straat/spektakel-theater Close Act Theatre. Met dit theater reist ze de wereld over en in verschillende voorstellingen heeft ze een dragende rol.

Van 2015 tot en met 2018 speelde ze bij real-life game H.E.L. Shooter en Prison Escape. Hier had ze o.a. de rol van infiltrant, SWAT-officier en terrorist. Vanuit dit interactief entertainment begon ze in 2018 te werken als trainingsacteur voor politie en defensie.

Linda is te zien in meerdere bedrijfsfilms en korte films, waaronder JAGERSHART en BENJAMIN HOPS en DE GROENTENMAN. Ze speelde het karakter Tikka in een promotionele productie voor Netflix’ blockbuster BRIGHT en produceerde en speelde in kortfilm UNDERMIND. In 2019 zal ze te zien zijn in o.a. WELCOME TO EARTH en SCAR OF SILENCE.

Naast actrice en zangeres is Linda stuntvrouw voor film en TV. In 2016 produceerde ze haar eerste actie-productie ACT MARTIAL waar ze verschillende vecht-choreografieën uitvoerde. Sindsdien deed ze stunts voor o.a. de films REDBAD, NIET SCHIETEN, HET TWEEDE GELAAT, en tv-series ZOMER IN ZEELAND en DER AMSTERDAM KRIMI.