Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Lieke Van Den Broek
Lieke Van Den Broek
Lieke van den Broek werd geboren in Goirle op 7/7/1986. Na het volgen van ballet-, dwarsfluit-, toneel-, en zanglessen op de plaatselijke muziekscholen van Goirle en Tilburg en met haar HAVO-diploma op zak vertrok ze in 2004 naar Amsterdam om te studeren aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Daar kreeg ze les van o.a. Paul de Munnik, Saskia Temmink, Jenny Arean, Alex Klaasen en Ruut Weissman. Tijdens haar opleiding maakte en speelde ze de voorstellingen 'Adam en Eva, een musical', 'Met de Beatles' en de afstudeervoorstelling '90 minuten'. Ze liep stage in de eerste voorstelling van het M-lab, 'Into the Woods' en speelde na het behalen van haar Bachelor in theatre in de voorstellingen 'Op hoop van zegen' van Het Toneel Speelt (Regie: Jaap Spijkers), 'Otje' (Regie: Gijs de Lange) en 'Ceci n'est pas jazz' (Regie: Thomas Spijkerman).

In de zomer van 2013 kreeg Lieke een studiebeurs van de Joop van den Ende foundation om mee te doen aan het Summer Voice Festival van de Manhattan School of Music in New York. Daar speelde ze de hoofdrol van Bakkersvrouw in Into the Woods. In 2014 was Lieke te zien in 'Gered' van De Toneelmakerij, waarna ze in de zomer van 2014 terugkeerde naar New York om de rol van Saraghina in 'Nine' te spelen en voor masterclasses van o.a. Maury Yeston, Eden Espinosa en Kurt Robinson. Voor het Amsterdam Fringe Festival maakte ze samen met Markoesa Hamer en Wouter Brouwers onder de naam Nighthawks de Engelstalige muziekvoorstelling 'Blue Grass on the Other Side' en een jaar later haar eerste solovoorstelling 'Groetjes'.

Op televisie was ze te zien 'Flikken Maastricht', 'De ontmaskering van de vastgoedfraude', 'Welkom in de Gouden Eeuw', 'Amsterdam e.v.a.', 'Bagels & Bubbles' en 'De Mannentester' en op internet zag je haar als 'Barbara' in de internetserie 'De Meisjes van Thijs.'

In 2019 speelt Lieke de rol van 'Sonja' in de Belgische serie 'Undercover'- te zien op Eén en Netflix en werkt ze mee aan de nieuwe satirische zaterdagavondshow 'Even tot hier' van BNN/VARA.