Nieuws

13 december 2015

Kort geding PAM – RODAP

Algemeen

Op woensdag 27 januari om 13:00 uur dient het kort geding tussen de PAM cbo’s en RODAP in Rechtbank Amsterdam (Parnassusweg 220). We wijzen erop dat de zitting openbaar is en dat het goed is als jullie hierbij aanwezig zijn, als signaal aan de rechtbank dat deze zaak ons als filmmakers (schrijvers, regisseurs, acteurs) echt wezenlijk raakt.

Nog een korte achtergrond: In april 2015 kwamen wij bij elkaar in het Compagnietheater om de deal te bespreken: Eindelijk was er een akkoord bereikt tussen onze cbo’s en RODAP, wij zouden na jarenlange onderhandelingen dan toch (weer) kabelgelden ontvangen. Tevens was een regeling voor Video on Demand vergoedingen overeengekomen. Ondertussen is in juli jl. de wet aangepast waarmee de vergoedingsaanspraken voor – in elk geval – de kabelgelden nu ook wettelijk verankerd zijn. De distributeurs zeggen nu weliswaar dat ze kabelgelden willen betalen, maar verbinden daar zodanige voorbehouden aan dat de cbo’s nog steeds geen gelden kunnen uitkeren. De PAM cbo’s zijn nu genoodzaakt om via de rechter nakoming van de afspraken af te dwingen zodat de cbo’s daadwerkelijk kunnen gaan uitkeren.

Dit is waarom het belangrijk is dat jij daarbij aanwezig bent:
• Hoe meer regisseurs/scenaristen/acteurs er aanwezig zijn, hoe duidelijker het belang van de kabelgelden voor de rechter zal zijn.
• De advocaten en vertegenwoordigers van onze cbo’s doen goed werk. Maar het gaat uiteindelijk om onze vergoedingen, wij kunnen een gezicht geven aan onze claim.
• Een grote afvaardiging onderstreept onze kracht richting RODAP: Wij vormen één front en zijn niet bang de strijd met RODAP aan te gaan.

Dus tot 27 januari 13:00 uur in de Rechtbank Amsterdam! (Parnassusweg 220, 1076 AV Amsterdam) Vergeet niet je legitimatiebewijs mee te nemen.
Na afloop drinken we graag een borreltje met elkaar in Café Wildschut (Roelof Hartplein 1-3, Amsterdam)

Voor achtergrondinformatie, zie bijlage Stand van zaken uitvoering convenant

Laatste nieuws