Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Kay Greidanus
Kay Greidanus
Kay Guido Greidanus werd op 4 Juni 1991 geboren in Den Haag en groeide op in Scheveningen. Hoewel hij afkomstig is uit een familie van acteurs en als kind veel uren doorbracht in het theater, is het niet altijd zijn ambitie geweest om in de voetsporen van zijn ouders te treden. Tijdens zijn jeugd deed hij vooral veel aan sport en wilde hij piloot worden bij de luchtmacht.
Pas tegen het einde van zijn middelbare schooltijd realiseerde hij zich dat hij toch acteur wilde worden en meldde zich aan voor de audities van de toneelacademie in Maastricht, waar hij vervolgens op zeventienjarige leeftijd werd aangenomen.
Al tijdens zijn studie speelde hij bij Toneelgroep Maastricht en liep hij een jaar lang stage bij het Nationale Toneel. Na zijn afstuderen in de zomer van 2013 kon hij direct aan de slag bij toneelgroep Oostpool en speelde hij in de veel bekroonde NRT kort! "Sevilla" Het jaar daarna speelde hij de hoofdrol in de voorstelling War Horse en was hij te zien in de series Bloedverwanten, Gouden Bergen en Meiden van de Herengracht. Inmiddels focust hij zich vooral op film en televisie. Kay was in 2016 te zien in de serie Petticoat en is op dit moment ook wereldwijd op Netflix te bewonderen in de film Riphagen.

Aan het einde van 2017 komt de nieuwe romantische komedie "Huisvrouwen bestaan niet" uit in de bioscoop, waar Kay een van de mannelijke rollen in speelt en binnenkort zullen de opnames van start gaan voor zijn eerste internationale film: The Exraordinary Journey of the Fakir.

Naast het acteren heeft Kay samen met Steef de Bot ICARUS Film opgericht. Een filmproductiebedrijf met als doel uiteindelijk een platform te kunnen vormen voor jonge ambitieuze makers en schrijvers.