Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Karlijn Koel
Karlijn Koel
Karlijn studeerde in 2014 af van ArtEZ Hogeschool voor de kunsten in Zwolle. Hierna heeft ze in verschillende producties gespeeld op zowel tv, film en in het theater.
Karlijn begon in 2013 als Mireille in ‘De groote markt 30’(Jan Albert de Weerd), waarin ze naast Ilse Warringa en Laus Steenbeeke een van de hoofdrollen mocht vertolken.
Daarnaast heeft ze in verschillende reclames gespeeld oa. Douwe Egberts, Suzuki, Centraal beheer en Ylonn.
Naast dat ze al eens te zien was in de korte film 'Giraffe', heeft ze in 2017 het film collectief MARMERMIJN opgericht waarbij zij tevens actrice en schrijfster is. Hiermee heeft ze verschillende korte films gemaakt, waarmee ze drie keer de prijs van ‘beste actrice’ in ontvangst heeft mogen nemen. (voor: Inbreuk, Verkocht en uit de Hand) deze films reizen op dit moment de wereld over om op verschillende film festivals vertoond te worden.
Naast haar liefde voor film en tv speelt(de) ze ook in verschillende theatervoorstellingen van o.a. Ko van den Bosch (de wilde Deerne), Loek de Bakker (Wees geen Vierkant) en Job Raaijmakers (Robin Hood) de laatste twee zullen te zien zijn in het theaterseizoen 19/20 (o.l.v. theater Gnaffel).
Eind 2019 is ze ook te zien in de bioscoopfilm Beentjes van Sint Hildegard (Johan Nijenhuis)