Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Judy Lijdsman
Judy Lijdsman
Judy Lijdsman (Nijmegen, 1981) studeerde dans en toneel aan Codarts (Rotterdam), ArtEZ (Arnhem) en Theaterschool De Trap (Amsterdam).
Ze danste zes jaar bij dansgezelschap De Stilte en werkt sinds 2009 freelance in het theater en voor film en televisie.

Ze werkte met regisseurs als Joeri Vos, Isil Vos, Mirjam Koen, Marc Wortel, Iván Fischer, Hans Breetveld, Erik Willems, Klaus Bertisch, Jasper Vaillant, Céline Hoex en Wiske Sterringa, maakt eigen voorstellingen en speelde mee bij FC Bergman, Likeminds, Peeping Tom en in meerdere producties van De Nationale Opera, o.a. in regie van Ivo van Hove en Simon McBurney.
Ze speelde op festivals als Oerol, Festival d'Aix-en-Provence, Delft Chamber Music Fesival, Wilhelmina Huiskamerfestival, Sonsbeek Theater Avenue en de Bosch Parade.
Daarnaast deed Judy workshops bij o.a. Jakop Ahlbom/Jakop Ahlbom Company, Bert Luppes/Theater Artemis, Franz Marijnen/Troubleyn Jan Fabre, Helena Pikon/Pina Bausch, Daria Bukvić, Niels Croiset/Nachtgasten, Reinier Schimmel/Jakop Ahlbom Company, Timothy de Gilde, Boukje Schweigman/Schweigman& en Nina Spijkers.

Op televisie was ze te zien in de series Flikken Maastricht en Dokter Tinus en in commercials voor o.a. Vakantiebeurs, Albelli en IKEA.

***NIEUWS***
Momenteel werkt Judy samen met filmmaker Daan Veldhuizen aan een pilot voor een serie.
___
Behalve als actrice werkt Judy als presentatrice (o.a. voor dansfilmfestival Cinedans) en als rondleider bij de Nationale Opera & Ballet. Daarnaast is ze freelance tekstschrijver en pr-/communicatiemedewerker -voor opdrachtgevers als de Veenfabriek, Stichting Nieuwe Helden en Cinedans- en is ze een certified Vinyasa Yoga Teacher (RYT-200hrs).

Iets zien? -> bit.ly/judylijdsman
Iets lezen? -> judylijdsman.wordpress.com