Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Jolanda van den Berg
Jolanda van den Berg
O.A.: PAPADAG, DE BOSKAMPI’S, BLACK OUT, ‘WHO’S AFRAID OF WOODY ALLEN, 50 TINTEN… DE PARODIE?’

Jolanda van den Berg (1981) Na een opleiding tot grafisch vormgever richt Jolanda zich op het verwezenlijken van haar ambities als actrice. Ze studeert in 2004 af van de Frank Sander’s Akademie in Amsterdam en wordt direct na haar afstuderen in 2004 - onder regie van Dick Hauser - aangenomen voor de rol van Bleke Doortje in De Jantjes. Na deze productie speelt ze op het toneel o.a. in Ciske de Rat, ‘Who’s Afraid of Woody Allen’. 50 Tinten… De Parodie en NICO

Ze werkte mee aan de kunstfilm Raw Footage/Scapegoats van Aernout Mik en speelde diverse (gast)rollen in Tv-series als: Papadag, Flikken Maastricht, Dokter Tinus, de Co-assistent, Gooische Vrouwen en 13 in de Oorlog. In de bioscoop was Jolanda o.a. te zien in de Nederlandse speelfilms: Foeksia de Miniheks, Dik Trom, Black Out, Quiz en De Boskampi’s.

Naast acteren houdt Jolanda zich ook bezig met het schrijven en ontwikkelen van (nieuwe) voorstellingen, zoals ze in 2010 samen met regisseur, schrijver Sieta Keizer, het toneelstuk 'Sylvia, ik probeer me haar voor te stellen…' ontwikkelde en speelde. Een monoloog gebaseerd op het leven van schrijver en dichteres Sylvia Plath. Met Sytske van der Ster ontwikkelde ze in 2012 'Who’s Afraid of Woody Allen’. *Het Parool: "In energieke ode aan Woody komt alles goed."

Zij zetten hun samenwerking voort met de in 2016 ontwikkelde muziektheater voorstelling NICO, die succesvol speelde op Theaterfestival Boulevard. Hannah van Wieringen schreef hiervoor de tekst en Jolanda nam met acteur/ muzikant Helge Slikker aan haar zijde de titelrol op zich.

Voor meer informatie: www.jolandavandenberg.com